Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση του έχει ως στόχο να λήξει τα περιοριστικά μέτρα στην Αγγλία στις 19 Ιουλίου, με την τελική απόφαση να ληφθεί την επόμενη εβδομάδα. Είπε ότι με το βήμα άρσης των μέτρων θα εξαλειφθούν τα όρια στο αριθμό των ατόμων στις κοινωνικές συναθροίσεις, η οδηγία για κατ'οίκον εργασία και η εντολή για χρήση μάσκας.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η πόλη που ξεπέρασε το Ισραήλ κι έγινε case study στους εμβολιασμούς - Πώς οργανώθηκε

«Θα επιτρέψουμε σε όλες τις επιχειρήσεις να επαναλειτουργήσουν, συμπεριλαμβανομένων των νυχτερινών κέντρων. Θα άρουμε το όριο των επισκεπτών στους οίκους ευγηρίας και σε συναυλίες, θέατρα και αθλητικά γεγονότα. Θα άρουμε τον κανόνα του τουλάχιστον ενός μέτρου για την κοινωνική αποστασιοποίηση και τη νομική υποχρέωση της μάσκας, παρόλο που θα υπάρχει σύσταση να συνεχιστεί η χρήση της, ειδικά όταν υπάρχει αυξητική τάση στα κρούσματα και στις περιπτώσεις συνάθροισης με άτομα που δεν ανήκουν στις στενές επαφές σε κλειστούς χώρους, όπως για παράδειγμα στα προφανώς πολυσύχναστα μέσα μαζικής μεταφοράς», είπε μεταξύ άλλων ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε πως ο ίδιος θα συνεχίσει να φορά μάσκα «σε ένδειξη ευγένειας». Η απόφαση έρχεται σε μια στιγμή που η Βρετανία καταγράφει αύξηση κρουσμάτων, κυρίως εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα. Ο Βρετανός πρωθυπουργός και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έδωσαν το παρών σε τελετή προς τιμή του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Από την εκδήλωση απουσίαζε η δούκισσα του Κέιμπριτζ Κέιτ, διότι βρίσκεται σε καραντίνα επειδή ήρθε σε επαφή με κρούσμα Covid.

Tι θα γίνει με τις πορτοκαλί περιοχές

Ο πρωθυπουργός Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζεται να εξαλειφθεί η καραντίνα των πλήρως εμβολιασμένων ταξιδιωτών που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις «πορτοκαλί» χώρες, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα.

about:blankΣύμφωνα με την independent, μεταξύ άλλων είπε: «Αναγνωρίζοντας την προστασία που παρέχεται από δύο δόσεις εμβολίου, θα συνεργαστούμε με τον ταξιδιωτικό κλάδο για την εξάλειψη της ανάγκης για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, να απομονωθούν κατά την επιστροφή από μια κίτρινη χώρα».

Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον, για το θέμα αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις αργότερα, αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός μεταφορών Grant Shapps.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA