Μενού
  • Α-
  • Α+

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης στην Τουρκία προκάλεσε η δημοσιοποίηση των εικόνων από τη θερινή κατοικία του προέδρου της χώρας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται στη Μαρμαρίδα, απέναντι ακριβώς από τη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία - Πατέρας κρέμασε τον τρίχρονο γιο του από το παράθυρο του αυτοκινήτου για τιμωρία

Η στιγμή της διαρροής των φωτογραφιών που φαίνεται ότι έγινε από το αρχιτεκτονικό γραφείο το οποίο είχε αναλάβει  την κατασκευή του εξοχικού μπορεί να χαρακτηριστεί και ατυχής καθώς συνέβη τη στιγμή που η οικονομία της χώρας «βουλιάζει» και που μεγάλο ποσοστό των Τούρκων πολιτών δεν έχει χρήματα να αγοράσει βασικά προϊόντα μετά και τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των αγαθών, ενώ έχει κατασκευαστεί εδώ και δύο χρόνια. Μάλιστα πριν λίγες ημέρες  η σύζυγος του Ερντογάν, Εμινέ, «συμβούλεψε» τις νοικοκυρές να κάνουν πιο μικρές τις μερίδες!

Το εξοχικό, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, έχει 300 δωμάτια, ιδιωτική πισίνα και παραλία και ατελείωτους κήπους, ενώ η κατασκευή του κόστισε 70 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα αυτό σε συνδυασμό με το «Λευκό Παλάτι» στην Άκυρα (Αk Saray) που κόστισε 700 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και το παλάτι στην Ανατολία κοντά στο σημείο όπου διεξήχθη η μάχη του Ματζικέρτ και το οποίο κόστισε 12 εκατομμύρια, έρχονται σε αντίθεση με την εικόνα του «λαϊκού παιδιού» από τη φτωχογειτονιά της Κωνσταντινούπολης, Κασίμπασα σύμφωνα με την οποία είχε έρθει στην εξουσία πριν από δύο δεκαετίες ο Ερντογάν.

https://twitter.com/veliagbaba/status/1412086573768847364?ref_src=twsrc^tfw

Οι συγκεκριμένες πολυτέλειες του Ερντογάν έκαναν τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Kεμάλ Κιλιτσντάρογλου να παρουσιάσει τις εικόνες του εξοχικού Ερντογάν στο Βήμα της Βουλής στην ομιλία του για τα μέτρα λιτότητας και να κατηγορήσει τον Ερντογάν ότι εξαιρεί από αυτά τον εαυτό του τη στιγμή που τα παιδιά της χώρας πεινάνε. Επιπλέον αναφέρθηκε στα 13 προεδρικά αεροσκάφη, ένα εκ των οποίων έχει χαρίσει στον Τούρκο πρόεδρο ο εμίρης του Κατάρ, αλλά και στον «στόλο» κυβερνητικών αυτοκινήτων.

«Αυτή είναι η εγκύκλιος εξοικονόμησης πόρων που δημοσίευσε ο Ερντογάν. Ένα νέο παλάτι. Βγάζει τέτοιες οδηγίες αλλά εξαιρεί τον εαυτό του! Γίνε παράδειγμα στον λαό σου! Έχει 13 αεροσκάφη, έχει στόλο με τα πιο ακριβά αυτοκίνητα. Χάνουμε τα λογικά μας. Τα παιδιά στη χώρα πάνε να κοιμηθούνε πεινασμένα, κοιτάξτε το κέφι που έχει ο κύριος πρόεδρος!».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA