Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εμβόλιο: Προειδοποιήσεις EMA για παρενέργειες Pfizer και Moderna - Συστάσεις για J&J και AstraZeneca

Πρόταση να ενταχθεί η μυοκαρδίτιδα στις πιθανές παρενέργειες και ζητεί να υπάρξει προειδοποίηση για το εμβόλιο της AstraZeneca

Για πιθανές παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορονοϊού, που έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Ενωση, προειδοποιεί ο EMA. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έχει προτείνει να ενταχθεί η μυοκαρδίτιδα στις πιθανές παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορονοϊού που βασίζονται σε τεχνολογία mRNA, δηλαδή το Pfizer και το Moderna.

Διαβάστε ακόμη: Προνόμια εμβολιασμένων στα μέσα μεταφοράς - Εξετάζονται εκπτώσεις

Ο ΕΜΑ έχει ζητήσει ακόμη να υπάρξει προειδοποίηση για το εμβόλιο της AstraZeneca, όσον αφορά στην εμφάνιση του συνδρόμου Guillan-Barre. Επίσης, έχει συμβουλεύσει τους πάσχοντες από σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής, να αποφεύγουν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Όσον αφορά σε αυτό το σκέλος, ζήτησε να συμπεριελήφθη αυτό το πρόβλημα υγείας στις παρενέργειες.

«Η Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνων Φαρμακοεπαγρύπνησης συνέστησε ότι τα άτομα που είχαν προηγουμένως σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής δεν πρέπει να εμβολιαστούν με το εμβόλιο COVID-19 Janssen. Η Eπιτροπή εισηγήθηκε, επίσης, ότι το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής πρέπει να προστεθεί στις πληροφορίες του προϊόντος ως νέα παρενέργεια, μαζί με μια προειδοποίηση για την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών του τομέα της υγείας και των ασθενών σχετικά με αυτόν τον κίνδυνο» ανέφερε σχετικό δελτίο Τύπου.

Ο Οργανισμός εξέτασε συνολικά τρεις τέτοιες περιπτώσεις, δύο μόλις ημέρες μετά τον εμβολιασμό με Johnson & Johnson.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Pfizer #AstraZeneca #Moderna #Johnson & Johnson #Εμβόλιο #Κορονοϊός #Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων