Μενού
  • Α-
  • Α+

Κίνητρα και διευκολύνσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την επαναφορά εκπτωτικών προγραμμάτων σε κατόχους καρτών, εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, για τους εμβολιασμένους επιβάτες.

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο: Έγκριση για τρίτη δόση θα ζητήσει τον Αύγουστο η Pfizer λόγω μετάλλαξης Δέλτα

Η επαναφορά των εκπτωτικών προγραμμάτων για τους κατόχους μηνιαίων, 2μηνιαίων και 6μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών, που ίσχυσαν και κατά την πρώτη καραντίνα, εξετάζεται σύμφωνα με τον υπουργό Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα πλάνα που εξετάζονται στο υπουργείο, ώστε να δοθούν κίνητρα στους εμβολιασμένους πολίτες. «Θα συζητήσουμε και θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε σε λίγο καιρό μια διαδικασία εκπτωτική για εμβολιασμένους, ώστε να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο» τόνισε, αναφέροντας παράλληλα πως ότι στην Αθήνα τα 2/3 των χρηστών μέσων μαζικής μεταφοράς χρησιμοποιούν μηνιαίες, 2μηνιαίες και 6μηνιαίες κάρτες.

Παράλληλα, και με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να απειλεί τη χώρα, ο υπουργός Μεταφορών στάθηκε και στα μέτρα που λαμβάνονται στα ΜΜΜ αναφέροντας πως: «Σκεφτόμαστε στο υπουργείο, γιατί βλέπουμε και την έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα, να αυξήσουμε τα rapid tests, να είμαστε πολύ πιο επιμελείς στους καθαρισμούς που γίνονται και επίσης να κινητροδοτήσουμε τους επιβάτες να εμβολιαστούν».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς ξεκαθάρισε πως «προτιμότερη λύση είναι η πειθώ».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA