Μενού
Μάλτα
Μάλτα | (Shutterstock)
  • Α-
  • Α+

Η πρώτη χώρα της ΕΕ που απαγορεύει την είσοδο σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού γίνεται από την Τετάρτη 14 Ιουλίου η Μάλτα, σύμφωνα με το Reuters. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Κρις Φερν ανέφερε «Θα είμαστε η πρώτη χώρα της ΕΕ που το κάνει, αλλά πρέπει να θωρακίσουμε την κοινωνία μας».

Διαβάστε ακόμη: Προειδοποιεί ο EMA για παρενέργειες εμβολίων Pfizer και Moderna

Μέχρι σήμερα, οι τουρίστες μπορούσαν να επισκεφθούν τη Μάλτα αν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι ή αν επιδείκνυαν αρνητικό τεστ PCR. Η μοναδική εξαίρεση ήταν οι Βρετανοί, οι οποίοι έμπαιναν μόνο αν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα που είναι η κυρίαρχη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τον Φερν, η εκτόξευση των κρουσμάτων καταγράφεται σε επισκέπτες οι οποίοι μολονότι επέδειξαν αρνητικό τεστ πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο, ήταν ανεμβολίαστοι.

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού τα κρούσματα της Covid-19 στη Μάλτα διπλασιάζονται καθημερινά από τη Δευτέρα. Από τον κανόνα θα εξαιρεθούν μόνο τα ανεμβολίαστα παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, τα οποία θα επιτρέπεται να μπουν στη Μάλτα αν έχουν αρνητικό τεστ και συνοδεύονται από πλήρως εμβολιασμένους γονείς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA