Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι μαθητές στην Κίνα δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο τον Σεπτέμβριο, εκτός εάν ολόκληρη η οικογένειά τους έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με ορισμένες τοπικές κυβερνήσεις. Αρκετές πόλεις ανέφεραν επίσης ότι οι άνθρωποι έπρεπε να εμβολιαστούν για να εισέλθουν σε δημόσιους χώρους, όπως νοσοκομεία και σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε ακόμη: ΠΟΥ: Ατυχήματα σε εργαστήρια συμβαίνουν – Εκκληση στην Κίνα για συνεργασία στην έρευνα για τον κορονοϊό

Η Κίνα εντάσσεται μαζί με άλλες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Ελλάδας, οι οποίες έχουν καταστήσει υποχρεωτικά τα τρυπήματα σε ορισμένους τομείς, όπως αναφέρει το BBC

Η Κίνα έχει θέσει εθνικό στόχο να εμβολιάσει το 64% του πληθυσμού της έως το τέλος του έτους.  «Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη θα πρέπει να βιαστούν και να τρυπηθούν για να μην επηρεαστεί η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο», αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην επαρχία Γκουανγκσί νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, προσθέτοντας ότι αυτή η απόφαση ισχύει για μαθητές όλων των ηλικιών.

Τοπικές κυβερνήσεις σε άλλες επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της Jiangxi και της Henan, εξέδωσαν παρόμοιες οδηγίες για να δηλώσουν ότι μόνο οι μαθητές των οποίων οι οικογένειες εμβολιάζονται θα επιτρέπεται να παρακολουθήσουν το νέο φθινοπωρινό εξάμηνο.

Οι κανόνες διαφέρουν σημαντικά από περιοχή σε περιοχή. Στη βόρεια επαρχία Hebei της Pingxiang, οι μαθητές ηλικίας μεταξύ 12 και 17 δεν θα επιτρέπεται να επιστρέψουν στο σχολείο, εκτός εάν εμβολιαστούν πλήρως. Δεν είναι σαφές εάν αυτό ισχύει για μαθητές άλλων ηλικιών.

Η Κίνα έχει χορηγήσει περισσότερες από 1,4 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων Covid-19 μέχρι τώρα - αν και η επιτροπή υγείας της δεν έχει πει πόσα άτομα έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Απαγορεύσεις εισόδου

Τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου, τουλάχιστον 50 κομητείες σε 12 κινεζικές επαρχίες εξέδωσαν προειδοποιήσεις για ενισχυμένα μέτρα, ώστε να ενθαρρύνουν τους μη εμβολιασμένους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο, προσθέτοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επηρεαστεί η ζωή τους και η διασκέδασή τους.

Οι πολιτικές ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό από μέρος σε μέρος - σε 33 από τις επαρχίες οι αρχές δήλωσαν ότι τα αρχεία εμβολιασμού θα ελέγχονται κατά την είσοδο σε δημόσιες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων διοικητικών κτιρίων και υγειονομικών εγκαταστάσεων.

Αλλά σε 19 κομητείες, οι τοπικές κυβερνήσεις προειδοποίησαν ρητά ότι εντός εβδομάδων, οι μη εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούσαν να αποκλειστούν από ένα ευρύ φάσμα δημόσιων χώρων και υπηρεσιών.

Στην επαρχία Ταντζέ τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι τοπικές κυβερνητικές υπηρεσίες θα σταματήσουν να πληρώνουν υπαλλήλους ή εργαζόμενους σε κρατικές επιχειρήσεις εάν αρνούνται να εμβολιαστούν. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA