Μενού
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον 18 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχές στην κεντρική Κίνα. Μάλιστα, στο μετρό της πόλης Ζενγκζού στην επαρχία Χενάν, άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα βαγόνια και μέσα στο νερό, αναμένοντας τη διάσωσή τους. Στη συγκεκριμένη επαρχία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, ενώ αγνοούνται πολλοί περισσότεροι.

Διαβάστε ακόμη: Η σεληνιακή ταλάντευση θα μας φέρει φονικές πλημμύρες

Τουλάχιστον 200.000 άτομα εκτοπίστηκαν από τα καιρικά φαινόμενα, με τους ειδικούς να μιλούν για τις πιο μεγάλες βροχοπτώσεις στην περιοχή εδώ και 1.000 χρόνια. Μέσα σε μια ημέρα έπεσαν 55,88 εκατοστά βροχής.

Οι γραμμές των τρένων μετατράπηκαν σε ποτάμια στην Ζενγκζού, ενώ σημειώθηκε και έλλειψη της ηλεκτροδότησης. Σε βίντεο, οι άνθρωποι φαίνεται να προσπαθούν να κρατήσουν το κεφάλι τους έξω από το νερό, ενώ γονείς κρατούν τα παιδιά τους ψηλά για να τα προστατεύσουν, την ώρα που τα νερά της βροχής εισέρχονται στα βαγόνια.

Εξαιρετικά σοβαρές χαρακτήρισε τις πλημμύρες ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, προσθέτοντας ότι ορισμένα φράγματα έσπασαν, προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς, απώλεια ζωών και υλικές ζημιές.

Η CCTV μετέδωσε εικόνες από δρόμους πλημμυρισμένους από ένα ποτάμι βρόμικου νερού και κατοίκους με το νερό ως τα γόνατα να σπρώχνουν τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Σήμερα οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις και στη γειτονική πόλη Γκονγκίι. Σπίτια και τοίχοι κατέρρευσαν, σύμφωνα με το Xinhua, το οποίο μετέδωσε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA