Μενού
  • Α-
  • Α+

Ήταν μια μέρα σαν σήμερα, 26 Ιουλίου, όταν χιλιάδες γάτες έπεσαν από τον ουρανό στο νησί Βόρνεο!

Διαβάστε επίσης: Τόκιο: Τρισδιάστατη γιγαντιαία γάτα μαγνητίζει τα βλέμματα

Όταν λείπουν οι γάτες χορεύουν τα ποντίκια, κι όταν τα ποντίκια το παρακάνουν, τι κάνουμε; Αναζητούμε γάτες – κομάντος… Ναι και δεν είναι καθόλου αστείο. Διαβάστε την ιστορία και θα καταλάβετε.

Στο νησί Βόρνεο οι γάτες έτρωγαν τις σαύρες που έτρωγαν τις κατσαρίδες και οι κατσαρίδες έτρωγαν τις σφήκες που έτρωγαν τα κουνούπια. Το DDT δεν ήταν στο μενού τους...

Τότε στις αρχές της 10ετίας του '60 το νησί Βόρνεο ήταν βρετανική αποικία και οι Βρετανοί μάχονταν επί χρόνια με τα κουνούπια και την ελονοσία, χωρίς αποτελέσματα. Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είχε χρησιμοποιηθεί το DTT, μια χημική ένωση που είχε εφεύρει ένας Αυστριακός, η οποία έδειχνε να είναι αποτελεσματικό: σκότωνε τα κουνούπια. Άρχισαν λοιπόν να ραντίζουν την τεράστια ελώδη περιοχή Σαραουάκ του νησιού, όπου τα κουνούπια έκαναν το πάρτι τους. Και τα εξαφάνισαν!

Στα μέσα του 20ου αιώνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βομβάρδισε  μαζικά το νησί με το ισχυρό εντομοκτόνο για να καταπολέμηση την ελονοσία αποδεκατίζοντας τα κουνούπια και όλα τα υπόλοιπα έντομα. 

Το DDT έκανε θαύματα: εξόντωσε τα κουνούπια, τις μύγες που έτρωγαν οι σαύρες, τις σαύρες που έτρωγαν οι γάτες και τις γάτες…

Κι έπειτα ήρθαν τα ποντίκια...

Όταν τα ποντίκια αντιλήφθηκαν ότι και οι γάτες είχαν πεθάνει δηλητηριασμένες, κατέκλυσαν το νησί και καταβρόχθισαν τους καρπούς στα χωράφια φέρνοντάς τον τύφο και άλλες συμφορές. Για να αντιμετωπίσουν την απρόβλεπτη επίθεση των ποντικών ειδήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κάλεσαν σε σύσκεψη την επιτροπή για τη διαχείριση των κρίσεων και αποφάσισαν να ρίξουν γάτες με αλεξίπτωτα!

Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Μεγάλης Βρετανίας φόρτωσε κασόνια γεμάτα γάτες και ξεκίνησε… Όπως έγραψαν οι «New York Times», η λύση που προκρίθηκε ήταν να αποσταλούν γάτες για να φάνε τα ποντίκια! Ο μόνος δρόμος για να μεταφερθούν ήταν από αέρος: Θα έπεφταν στους βάλτους με αεροπλάνα 14.000 γάτες.

«… Γάτες κάθε χρώματος του ουράνιου τόξου, γάτες με ένα αυτί, χωρίς αυτιά, μισή ουρά, γάτες με τρία πόδια,… και όλες να στριφογυρίζουν κάτω από τον ουρανό σαν μεγάλες μεγάλες νιφάδες χιονιού…» γράφει ένα παραμύθι που μιλάει για την αλήθεια με το δικό του τρόπο.

Τα αιλουροειδή έπεσαν στο νησί Βόρνεο από τον ουρανό. Οι γάτες προσγειώθηκαν μαλακά κάτω από τις επευφημίες των ανθρώπων που είχαν επιζήσει από τη διεθνή βοήθεια…

Οι γάτες του Μεσαίωνα και η εκδίκησή τους

Όμως η γάτα έχει και μια πιο παλιά ιστορία εξίσου ενδιαφέρουσα: Τον 14ο αιώνα στις πόλεις της Ευρώπης οι φανατικοί επιτηρητές της καθολικής πίστης είχαν κηρύξει τον πόλεμο στις γάτες. Οι γάτες θεωρούνταν διαβολικά ζώα - όργανα του Σατανά. Σταυρώθηκαν παλουκώθηκαν γδάρθηκαν ζωντανές ή πετάχτηκαν στη φωτιά. Τότε τα ποντίκια που είχαν ξεφορτωθεί τον χειρότερο τους εχθρό έγιναν κυρίαρχοι των πόλεων και η πανούκλα ήρθε μαζί τους  και μεταδόθηκε στους ανθρώπους και σκότωσε 30 εκατομμύρια Ευρωπαίους!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA