Μενού
  • Α-
  • Α+

Ερωτήματα για την υγεία του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει εγείρει βίντεο που προβλήθηκε πρόσφατα, στο οποίο ο ίδιος εμφανιζόταν «κουρασμένος» με περίεργη ομιλία σε κάποια σημεία. Η μετάδοση του βίντεο, η οποία έγινε από το πρακτορείο Anadolu, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία, ιδίως από φιλοκυβερνητικά μέσα, με πολλούς σχολιαστές να υποστηρίζουν ότι βλάπτεται η εικόνα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς τον κάνει να φαίνεται αδύναμος και ευάλωτος. Επίσης, κάποιοι έκαναν λόγο ακόμα και για παραπληροφόρηση. Ωστόσο υπήρχαν και αντίθετες απόψεις αλλά και «καρφιά» από επικριτές του Τούρκου προέδρου. Ο δημοσιογράφος Τσαν Ντουντάρ που ζει αυτοεξόριστος στη Γερμανία, υπενθυμίζει πως ο Ερντογάν το 2002 ζητούσε να  γίνει έρευνα για την υγεία του τότε πρωθυπουργού, Μπουλέντ Ετσεβίτ.

Διαβάστε ακόμη: Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Εμφανίστηκε πολύ κουρασμένος σε βίντεο και οι φήμες οργίασαν 

Σύμφωνα με το Ahval, ο Ερντογάν είχε πει- λίγο μετά την ίδρυση του κόμματός του, ΑΚΡ- ότι ο τότε πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ «θεωρείται ξεκάθαρα πως είναι σοβαρά άρρωστος, και δεν μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντά του». Ο Ετσεβίτ τότε έπασχε από Πάρκινσον και από μια σοβαρή μυασθένεια, σύμφωνα με άρθρο του δημοσιογράφου Σεντάτ Εργκίν, που είχε πει ότι είχε μικρά θέματα στα μάτια και τα αυτιά, τα οποία δεν τον παρεμπόδιζαν ως προς τον ρόλο του στην κυβέρνηση. Ο Ερντογάν ωστόσο ζητούσε την παραίτησή του και πρόωρες εκλογές.

Μυστήριο και ελάχιστες πληροφορίες για την υγεία του Ερντογάν 

Στο παρελθόν είχαν υπάρξει περιστατικά που είχαν προκαλέσει συζητήσεις για την υγεία του Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα, το 2017 φάνηκε να τον παίρνει ο ύπνος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο. Επίσης, σε μια άλλη περίπτωση φάνηκε να στηρίζεται στη σύζυγό του και σε ένα βοηθό του για να κατεβεί σκαλοπάτια.

https://www.youtube.com/watch?v=IHco9eLIb8w

Σύμφωνα με το Ahval, σε τηλεοπτική συζήτηση ο Αχμέτ Σαλτίκ, ειδικός σε θέματα δημόσιας υγείας, υπενθύμισε ένα περιστατικό το 2006 όπου ο Ερντογάν δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου στο οποίο βρισκόταν, μπροστά από νοσοκομείο στην Άγκυρα στο οποίο εισήχθη. Ο πρώτος που τον είδε, είπε, ήταν ένας νευρολόγος ονόματι Σουμέρ Γκιουλάπ, ο οποίος λίγο αργότερα πέθανε από γρίπη.

Γιατροί έχουν μιλήσει κατά καιρούς για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Σαλτίκ ανέφερε πως ο ψυχίατρος Χακί Ακαλέν, που εδρεύει στην Ελβετία, έχει πει πως η κατάσταση του Ερντογάν περιλαμβάνει ενδείξεις επιληψίας. Επίσης, έχουν υπάρξει φήμες πως το επεισόδιο του 2006 ήταν επιληπτική κρίση. 

https://www.youtube.com/watch?v=IXoaAM4oftY
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA