Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι αρχές της Καλιφόρνια ανακοίνωσαν ότι αγνοούνται τουλάχιστον οκτώ άτομα μετά το πέρασμα από την περιοχή τους της Ντίξι, της καταστροφικής φωτιάς που πλήττει την αμερικανική Δύση και συνεχίζει την τρελή της πορεία.Η γιγαντιαία πυρκαγιά, η τρίτη μεγαλύτερη στην ιστορία της Καλιφόρνιας, απανθράκωσε αυτή την εβδομάδα σπίτια και καταστήματα στην μικρή πόλη Γκρίνβιλ.

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί θάνατοι ούτε τραυματισμοί από τις φλόγες, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πλούμας ειδοποιήθηκε πως «οκτώ άνθρωποι αγνοούνται», ενημέρωσε το ίδιο. Οι πέντε είναι κάτοικοι της Γκρίνβιλ. Παρά τις επανειλημμένες εντολές των αρχών να φύγουν από τα σπίτια τους, ορισμένοι κάτοικοι προτίμησαν να μείνουν και να αποπειραθούν να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι τις φλόγες, να μην εμπιστευτούν την ασφάλεια των περιουσιών τους σε αγνώστους.

Οι πιο ήπιες μετεωρολογικές συνθήκες προσέφεραν πάντως κάποια ανακούφιση στους περίπου 5.000 πυροσβέστες που δίνουν μάχη μέρα και νύχτα στα μέτωπα της πυρκαγιάς Ντίξι, η οποία πια έχει ξεπεράσει σε επιφάνεια την πόλη του Λος Άντζελες. Η παρατεταμένη ξηρασία, που επιστήμονες θεωρούν πως συνδέεται με την κλιματική αλλαγή, έχει κάνει ειδικά το δυτικό τμήμα των ΗΠΑ εξαιρετικά ευάλωτο σε τέτοιες καταστροφικές φωτιές.

Η πυρκαγιά Ντίξι έχει πάρει τέτοια έκταση που δημιουργεί δικό της κλίμα, κάνοντας ακόμη πιο αβέβαιη την πορεία της. Οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει να την ελέγξουν παρά κατά το 21%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA