Μενού
  • Α-
  • Α+

Πλημμύρες στην Τουρκία, λίγες ημέρες αφότου έσβησαν οι καταστροφικές φωτιές που κατέκαψαν σπίτια και περιουσίες. Όπως αναφέρει το Αl jazeera, ένα άτομο πέθανε από ανακοπή σε περιοχή που είχε πλημμυρίσει και 13 άτομα τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στο Μπαρτίν. 12 χωριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ εκκενώθηκε και ένα νοσοκομείο στην επαρχία της Σινώπης. Διασώστες μετέφεραν τους ασθενείς με φουσκωτές λέμβους, τις οποίες τραβούσαν σε έναν πλημμυρισμένο δρόμο.https://twitter.com/Taskinm61/status/1425434891391578113?ref_src=twsrc^tfw

Στην επαρχία Κασταμονή ολόκληροι δρόμοι χάθηκαν κάτω από ορμητικούς χειμάρρους που παρέσυραν οχήματα και πινακίδες σήμανσης. «Το νερό έφθασε τα τρία ή τέσσερα μέτρα σε ύψος ανά περιοχή και συμπολίτες κατέφυγαν στις στέγες κτηρίων», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Ελικόπτερα μετέβησαν από γειτονικές επαρχίες στις πληγείσες περιοχές», συμπλήρωσε. Τις πλημμύρες προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις, που ξεκίνησαν χθες το βράδι και συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

https://twitter.com/_rammstein88_/status/1425332278654390274?ref_src=twsrc^tfw

Οι φωτιές έκαψαν Μόντρουμ και Μαρμαρίδα 

Ολοσχερής ήταν η καταστροφή σε Μπόντρουμ και Μαρμαρίδα από τις φωτιές που ξέσπασαν στην αρχή του Αυγούστου στην Τουρκία. Η κατάσταση ήταν τόσο άσχημη που Τούρκοι πολίτες ζήτησαν βοήθεια από ξένες χώρες στα social media,  καθώς στη χώρα έκαιγαν περισσότερες από 100 φωτιές. Κρατικοί αξιωματούχοι είχαν αντιδράσει λέγοντας ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται από ξένα κέντρα και έχει στόχο να εμφανίσει την Τουρκία ως αδύναμο κράτος που δεν μπορεί να διαχειριστεί τις υποθέσεις του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA