Μενού
  • Α-
  • Α+

Λεπτομέρειες που σοκάρουν όχι μόνο τη Βρετανία, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη, δίνουν στη δημοσιότητα οι ντετέκτιβ που ερευνούν τη δολοφονία της Σαμπίνα Νέσα, με την ελπίδα ότι θα παρουσιαστούν νέοι μάρτυρες για να βοηθήσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος Η 28χρονη δασκάλα πιστεύεται ότι δολοφονήθηκε καθώς περπατούσε μέσα από το πάρκο του Λονδίνου για να συναντήσει έναν φίλο της. 

Οι αξιωματικοί που ερευνούν τον θάνατο της 28χρονης δασκάλας δήλωσαν ότι έφυγε από το σπίτι της πριν περπατήσει στο πάρκο Cator στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, περίπου στις 8.30 το βράδυ την περασμένη Παρασκευή. Κατευθυνόταν προς το μπαρ Depot στην πλατεία Pegler, στο χωριό Κίντμπρουκ, όταν δέχθηκε επίθεση. Ένας άνδρας γύρω στα 40 του που συνελήφθη ως ύποπτος για τη δολοφονία της αφέθηκε ελεύθερος υπό περαιτέρω έρευνα.

O ντετέκτιβ Τζο Γκάριτι επεσήμανε ότι η έρευνα βρίσκεται σε καλό σημείο και ψάχνουν περαιτέρω πληροφορίες από μάρτυρες που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο πάρκο. Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, δήλωσε ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί εθνική «επιδημία». Εμφανιζόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε: «Μεταξύ της περσινής Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας και της φετινής, 180 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες σε όλη τη χώρα. «Έχουμε επιδημία όταν πρόκειται για βία κατά γυναικών και κοριτσιών. Νομίζω ότι εμείς οι άνδρες πρέπει να είμαστε σύμμαχοι στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος».

Συνάδελφοι και γείτονες απέδωσαν φόρο τιμής στη Νέσσα. Η συνάδελφός της, Λίζα Ουίλιαμς, επικεφαλής του δημοτικού σχολείου Rushey Green στο Lewisham, την αποκάλεσε λαμπρή δασκάλα και είπε ότι το σχολείο είναι «συντετριμμένο», σύμφωνα με τον Guardian

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA