Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αθωώθηκε από το δικαστήριο της Σιένα για την κατηγορία δωροδοκίας του πρώην πιανίστα του, Ντανίλο Μαριάνι, ο οποίος συμμετείχε στα πάρτι γνωστά ως «μπούνγκα μπούνγκα». Ο εισαγγελέας είχε υποστηρίξει ότι ο Καβαλιέρε είχε πληρώσει τον Μαριάνι για να καταθέσει στους δικαστές ότι επρόκειτο μόνον για απλά δείπνα, χωρίς καμία άλλη παράμετρο (σ.σ. οι φήμες οργιάζουν πως επρόκειτο για ξέφρενα πάρτι στα όρια της παρανομίας).

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, για έναν δίκαιο επίλογο μιας υπόθεσης που έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει», δήλωσε ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού. Παράλληλα, αθωώθηκε και ο Μαριάνι.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται στις Βρυξέλλες συμμετέχοντας στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Μάλιστα, απέφυγε να αναφερθεί στην δική του υπόθεση, αλλά προέβη σε δηλώσεις στήριξης του Μάριο Ντράγκι στην πρωθυπουργία, θεωρώντας ότι στη θέση αυτή είναι πιο χρήσιμος απ' ότι θα ήταν ως πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με αρκετούς σχολιαστές, αυτό σημαίνει ότι ο 85χρονος Ιταλός μεγιστάνας και πολιτικός επιθυμεί να πάρει μέρος στην τελική κούρσα για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, σε τέσσερις μήνες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA