Μενού
  • Α-
  • Α+

Με το παρελθόν της 24χρονης Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ ασχολούνται τις τελευταίες ώρες τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για την υπεύθυνη των όπλων στην ταινία Rust, στα γυρίσματα της οποίας ο Αλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος τη διευθύντρια φωτογραφίας του φιλμ  Χαλίνα Χάτσινς, και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη.

Διαβάστε ακόμη: Αλεκ Μπάλντουιν: Μέλη της παραγωγής έκαναν σκοποβολή με αληθινές σφαίρες

Πηγές που μίλησαν στην ιστοσελίδα The Daily Beast, ανέφεραν ότι στο παρελθόν είχαν διατυπωθεί ανησυχίες για την 24χρονη Γκουτιέρεζ επειδή έδειχνε άπειρη και απρόσεκτη με τα όπλα. Σε προηγούμενη ταινία στην οποία μετείχε, ανέφεραν ότι τα γυρίσματα σταμάτησαν για σύντομο διάστημα επειδή η 24χρονη φέρεται να είχε δώσει ένα όπλο σε μια 11χρονη ηθοποιό χωρίς να το έχει ελέγξει προηγουμένως επαρκώς.

«Ήταν λίγο απρόσεκτη με τα όπλα, τα κουνούσε κάθε τόσο δεξιά αριστερά στον αέρα», είπε μία πηγή που είχε συνεργαστεί με την 24χρονη στην ταινία Τhe Old Way του Νίκολας Κέιτζ που δεν έχει ακόμη προβληθεί. «Υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις που γέμιζε τα όπλα με άσφαιρα με τρόπο που πιστεύαμε ότι δεν ήταν ασφαλής», πρόσθεσε η πηγή.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Actors 'Equity Association (σωματείου Αμερικανών ηθοποιών), τα όπλα θα πρέπει να δοκιμάζονται εκτός σκηνής πριν από κάθε χρήση. «Το γέμισμα των πυροβόλων όπλων πρέπει να γίνεται από τον ιδιοκτήτη, τον υπεύθυνο για τα όπλα ή έμπειρα άτομα που εργάζονται υπό την άμεση επίβλεψή τους».

Δύο πηγές από την παραγωγή της ταινίας Rust του Μπάλντουϊν, που εργάστηκαν και οι δύο στη βιομηχανία επί δεκαετίες, ισχυρίζονται ότι θα έπρεπε να είχε επίσης ελέγξει το όπλο και ο βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβ Χoλς, ο οποίος αναφέρεται στην ένορκη κατάθεση του εντάλματος έρευνας ως το άτομο που παρέδωσε το όπλο στον Μπάλντουιν και είπε ότι ήταν ασφαλές.

Αλεκ Μπάλντουιν - Παίρνει θέση ο πατέρας της Χαλίνα Χάτσινς: «Δεν φταίει εκείνος για τον θάνατό της»

Τη δύναμη όχι μόνο να συγχωρέσει, αλλά και να... αθωώσει τον Αλεκ Μπάλντουιν για τον θάνατο της κόρης του, Χαλίνα Χάτσινς, βρήκε ο πατέρας του θύματος, ο οποίος μέσα στο πένθος του αναγνώρισε πως το θανατηφόρο ατύχημα στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» δεν οφειλόταν στον γνωστό ηθοποιό, παρά το γεγονός πως εκείνος τράβηξε τη σκανδάλη. Οπως τόνισε ο Ανατόλι Αντροσόβιτς στην εφημερίδα «SUN»: «Ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η κόρη μας είναι νεκρή.

Η μητέρα της κοντεύει να τρελαθεί. Προσωπικά δεν θεωρώ υπεύθυνο για τον χαμό της τον Αλεκ Μπάλντουιν και ας ήταν αυτός που τράβηξε τη σκανδάλη του όπλου. Ως υπεύθυνο θεωρώ το μέλος της παραγωγής που του είχε ανατεθεί η διατήρηση των όπλων και η ασφάλειά τους. Ηταν αυτός που παρέδωσε το όπλο στον Μπάλντουιν και όφειλε να γνωρίζει για την ύπαρξη της αληθινής σφαίρας».

Ωστόσο, ο Ουκρανός πατέρας του θύματος, σημείωσε πως ο ίδιος και η σύζυγός του βρίσκονται σε επικοινωνία με τον γαμπρό τους και σύζυγο του άτυχου θύματος, προκειμένου να εξετάσουν εάν πρόκειται να ληφθούν νομικά μέτρα.

Ο ίδιος και η μητέρα του θύματος πρόκειται να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον γαμπρό τους Μάθιου Χάτσινς και τον 9χρονο γιο τους: «Το παιδί έχει επηρεαστεί ψυχολογικά πάρα πολύ», είπε ο Αντροσόβιτς και πρόσθεσε: «Είναι σα να έχει χαθεί χωρίς τη μητέρα του».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA