Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που οι φήμες για την υγεία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδιναν και έπαιρναν στο Διαδίκτυο, η τουρκική προεδρία έκανε εκστρατεία για να πείσει ότι ο Ερντογάν χαίρει άκρας υγείας. Μάλιστα, ο ίδιος με δηλώσεις του έβαλε τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές στη γειτονική χώρα, ανακοινώνοντας ότι οι Τούρκοι θα πάνε στις κάλπες στη λήξη της πενταετούς θητείας του.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα εγκαίνια νοσοκομείου, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν 14 Ιουνίου 2023. «Στις 14 Ιουνίου 2023, θα βγούμε νικητές, ενωμένοι, σαν αδέρφια», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος. Πάντως, ο ίδιος επιζητά μία νίκη στις εκλογές και μένει να φανεί τι θα γίνει, καθώς στην Τουρκία επικρατεί πείνα, η λύρα χάνει την αξία της συνεχώς και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο «σουλτάνος» χάνει έδαφος.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1456976566513246209?ref_src=twsrc^tfw

Προ ημερών οι φήμες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο τον ήθελαν μέχρι και νεκρό, γι' αυτό και επιστρατεύτηκε εισαγγελέας για τα fake news. Και πέραν των διαψεύσεων, αλλά και των διώξεων σε χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να προχωρήσει και σε έμπρακτη επίδειξη της φυσικής του ικανότητας, παίζοντας μπάσκετ, και λίγες ώρες μετά ανέφερε πως είναι έτοιμος για τις εκλογές του 2023. 

Ο Ερντογάν, μετά την προσευχή της Παρασκευής, σε τέμενος της συνοικίας Ουρανίγιε, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, επισκέφθηκε ένα λύκειο και συνομίλησε με μαθητές. Επόμενος σταθμός του ήταν ένα πάρκο που επρόκειτο να εγκαινιάσει. Βλέποντας μια ομάδα νεαρών να παίζουν μπάσκετ μπήκε... αυθορμήτως στον αγώνα. Για του λόγου το αληθές, δεν ήταν ντυμένος με αθλητική περιβολή, αλλά με κοστούμι και εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο με τη γραβάτα του, έχοντας αποχωριστεί το σακάκι.

Πάντως οι φήμες για την υγεία του δεν είναι το μόνο πρόβλημα του Τούρκου προέδρου. Το εσωτερικό του κόμματός του «βράζει» ενώ ο κυβερνητικός του εταίρος απειλεί ότι θα φύγει από την κυβέρνηση.

;

https://twitter.com/ahmetcotuk/status/1456584568832765952?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA