Μενού
  • Α-
  • Α+

Κλιματική αλλαγή, τυχαίο περιστατικό ή... νέα πληγή του Φαραώ; Ο,τι και να ευθύνεται, δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι της πόλης Ασουάν, στην Αίγυπτο, όταν βγήκαν από τα σπίτια τους και είδαν τους δρόμους γεμάτους... σκορπιούς!

Μάλιστα, περισσότεροι από 500 κάτοικοι τσιμπήθηκαν από τα έντομα που ξεβράστηκαν λόγω των καταιγίδων από τις υπόγειες σπηλιές τους στην έρημο. Είχε προηγηθεί πολυήμερη κακοκαιρία, με χαλάζι και καταιγίδες που έφεραν πλημμύρες στην περιοχή. Οι σκορπιοί εκτοπίστηκαν από τα λαγούμια τους και παρασύρθηκαν από τα βρόχινα νερά μέχρι τα χωριά, όπως αναφέρει ο αιγυπτιακός ειδησεογραφικός οργανισμός Mada.

Τα νοσοκομεία της περιοχής γέμισαν με εκατοντάδες ανθρώπους που χρειάστηκαν νοσηλεία εξαιτίας των τσιμπημάτων, ενώ στις 13 Νοεμβρίου σημειώθηκαν και τρεις θάνατοι. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Mada, ο υποστράτηγος Ασραφ Αττίγια, κυβερνήτης του Ασουάν και ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, αρνήθηκε ότι οι θάνατοι είχαν οποιαδήποτε σχέση με τους σκορπιούς.

Το βέβαιο είναι ότι η διοικητική Αρχή του Ασουάν αναγκάστηκε να διανείμει πάνω από 3.000 δόσεις αντιοφικού ορού σε τοπικά νοσοκομεία και κλινικές, πράγμα που έχει επιβεβαιωθεί και από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Χαλίντ Μέγκαχεντ, σε ανάρτησή του στο Facebook στις 13 Νοεμβρίου. Στη χώρα έχουν εντοπιστεί 31 είδη σκορπιών σύμφωνα με μελέτη του 2017, ενώ ο πραγματικός αριθμός δεν αποκλείεται να είναι και μεγαλύτερος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA