Μενού
  • Α-
  • Α+

Η εξαφάνιση της Πενγκ Σουάι συνεχίζει να απασχολεί τη διεθνή κοινότητα καθώς αν και κυβερνητικά Μέσα δημοσιεύουν βίντεο με την Κινέζα τενίστρια, η δυσπιστία τόσο για την αυθεντικότητά τους όσο και για τον αν η ίδια συναινεί είναι έντονη. Το πιο πρόσφατο βίντεο, που κυκλοφόρησε από τον Hu Xijin, αρχισυντάκτη της κρατικής εφημερίδας Global Times, φαίνεται να δείχνει την αθλήτρια σε έναν αγώνα τένις Νέων στο Πεκίνο.

Ο Στιβ Σάιμον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WTA (Ένωση Αντισφαίρισης Γυναικών), είπε: «Αν και είναι θετικό να τη βλέπουμε, παραμένει ασαφές εάν είναι ελεύθερη και σε θέση να λαμβάνει αποφάσεις και να πράττει μόνη της, χωρίς εξαναγκασμό ή εξωτερικό παρέμβαση. Αυτό το βίντεο από μόνο του είναι ανεπαρκές. Όπως έχω δηλώσει από την αρχή, εξακολουθώ να ανησυχώ για την υγεία και την ασφάλεια της Πενγκ Σουάι και ότι ο ισχυρισμός για σεξουαλική επίθεση λογοκρίνεται και θάβεται κάτω από το χαλί. Ήμουν ξεκάθαρος για το τι πρέπει να συμβεί και η σχέση μας με την Κίνα βρίσκεται σε δύσκολο σταυροδρόμι».

Ένα άλλο βίντεο δείχνει την πρωταθλήτρια να υπογράφει μπάλες τένις για παιδιά με σκοπό «να εμπνεύσει περισσότερα παιδιά να παίξουν τένις» ανέφεραν άλλοι δημοσιογράφοι των κρατικών μέσων ενημέρωσης. Προηγήθηκε ένα προηγούμενο βίντεο που κυκλοφόρησε η Hu Xijin και δείχνει την 35χρονη να τρώει σε εστιατόριο του Πεκίνου, υποτίθεται ότι το βράδυ του Σαββάτου.

https://twitter.com/HuXijin_GT/status/1462223089119338498?ref_src=twsrc^tfw

Ωστόσο σε κανένα από αυτά η ίδια η Πενγκ Σουάι δεν μιλάει στην κάμερα, ούτε φυσικά το έχει ανεβάσει στα δικά της social media, στα οποία να σημειωθεί ότι ήταν ιδιαίτερα ενεργή μέχρι την δημοσίευση, από την οποία ξεκίνησαν όλα. Η Πενγκ Σουάι έχει να εμφανιστεί δημόσια από τις 2 Νοεμβρίου όταν κατηγόρησε τον 70χρονο σήμερα πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Ζανγκ Γκάολι ότι την εξανάγκασε να συνευρεθούν ενώ έπαιζε τένις στο σπίτι του.

https://twitter.com/qingqingparis/status/1462230482863542277?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA