Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζει το βίντεο από τα βασανιστήρια που υπέστη ο 6χρονος Αρθουρ λίγες μέρες πριν δολοφονηθεί από τον πατέρα και τη μητριά του. Το υλικό προβλήθηκε στη δίκη των γονιών που ξεκίνησε στο δικαστήριο του Κόβεντρι της Μεγάλης Βρετανίας.

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Ένας 62χρονος αφροαμερικανός έμεινε 43 χρόνια στη φυλακή για μια δολοφονία που ποτέ δεν έκανε 

Στο βίντεο ο Άρθουρ Λαμπίνιο Χιούς προσπαθεί να μαζέψει το πάπλωμά του από το πάτωμα στο οποίο κοιμόταν, κλαίει και φωνάζει «κανείς δεν με αγαπάει». Τα πλάνα από την κάμερα κλειστού κυκλώματος είναι ιδιαίτερα σκληρά και δημοσιεύτηκαν από την Daily Mail

Το οπτικό υλικό παρουσιάστηκε στο δικαστήριο του Κόβεντρι την Τρίτη (23/11), όπου δικάζονται ο 29χρονος Τόμας Χιουζ και η 32χρονη Έμμα Τάστιν, για τη δολοφονία του μικρού Άρθουρ στο σπίτι τους στο Σόλιχαλ στα Δυτικά Μίντλαντς, στις 17 Ιουνίου 2020. Το βίντεο καταγράφηκε στις 16 Ιουνίου και το παιδάκι πάλευε να σταθεί στα πόδια του προτού πέσει στο πάτωμα. Όπως φαίνεται στις εικόνες, χρειάζεται να περάσουν δύο λεπτά για να μπορέσει να σηκωθεί, να μαζέψει το παπλωματάκι του και να περπατήσει μία πολύ μικρή απόσταση δύο μέτρων σε μία πόρτα που οδηγεί σε άλλο παράθυρο.

https://www.dailymail.co.uk/embed/video/2554423.html

Ηχητικά 

Στα ηχητικά που ακούστηκαν στο δικαστήριο, ο μικρός ακούγεται να λέει «κανείς δεν θα με ταΐσει» επτά φορές σε 44 δευτερόλεπτα. Ο μικρός υπέφερε από ένα εγκεφαλικό τραύμα, από το οποίο δεν ήταν δυνατό να επιβιώσει αφού υποβλήθηκε σε μια διαδικασία που ισοδυναμούσε με τον «ιατρικό ορισμό του παιδικού βασανισμού». Σύμφωνα με τους δικαστές, του έγινε στέρηση τροφής, τον ανάγκασαν να μείνει όρθιος 14 ώρες την ημέρα και τον δηλητηρίασαν με αλάτι. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι σκότωσαν τον Άρθουρ, αλλά και τις πολλαπλές κατηγορίες για κακοποίησή του.

Στη δίκη παρουσιάστηκαν πάνω από 200 ηχητικά, σε κάποια από τα οποία ακούγεται ο 6χρονος να ζητά τον θείο και τη γιαγιά του. Σε άλλο ζητά κάτι να πιει, ενώ ακούγεται η μητριά του να του λέει «κάτσε ακίνητος». Για τις τελευταίες ώρες της ζωής του Άρθουρ, οι δικαστές λένε ότι ήταν τόσο αδύναμος που μόλις και μετά βίας μπορούσε να σηκώσει τα σκεπάσματά του. Ο μικρός στη συνέχεια δολοφονήθηκε από επανειλημμένα χτυπήματα στο κεφάλι του πάνω σε σκληρή επιφάνεια, κατά πάσα πιθανότητα στα χέρια της Τάστιν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA