Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που η τουρκική λίρα κατρακυλά, την ώρα που οι Τούρκοι πολίτες αγοράζουν κόκκαλα γιατί το κρέας έχει γίνει είδος πολυτελείας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει προβληματισμένος για την ηλικία του. Αυτό φάνηκε όταν οι δημοσιογράφοι του έδειξαν βίντεο κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. Οι δημοσιογράφοι έδειξαν στον σουλτάνο ένα μικρό απόσπασμα από την εποχή που εκείνος ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης το 1994 αλλά και ένα από το 2002 όταν είχε αναλάβει για πρώτη φορά την προεδρία στη χώρα του. 

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Εξακολουθεί να προκαλεί παρότι «στριμωγμένη» - Βυθίζεται η οικονομία της

Μετά την παρουσίαση του βίντεο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ρωτήθηκε για το πώς αισθάνθηκε από αυτές τις εικόνες που είδε και απάντησε: «Γέρασα αρκετά». 

Τουρκία: Αυτοθαυμάζεται για την Αγιά Σοφιά αλλά η τουρκική λίρα κατρακυλά

Πάντως, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - όσο και αν δηλώνει ότι μεγάλωσε ηλικιακά, δεν αλλάζει τακτική. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τη στιγμή που η τουρκική λίρα κατρακυλά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποπειράθηκε να διασκεδάσει αυτές τις εντυπώσεις με ένα διαφημιστικό σποτ για τα έργα της κυβέρνησής του. Ο Τούρκος πρόεδρος προέταξε την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί ενώ ακολούθησε το τουρκολυβικό μνημόνιο. Μάλιστα, δεν έλειψε και η προαναγγελία για έρευνες με γεωτρύπανα στη Μαύρη θάλασσα και στη Μεσόγειο, την οποία δήλωσε μάλιστα να «την αποκαλούμε γαλάζια θάλασσα».

«Με την απόκτηση και του νέου πλωτού γεωτρύπανου, συνολικά θα διαθέτουμε 4 γεωτρύπανα και 2 σκάφη σεισμογραφικών ερευνών. Με αυτά θα κάνουμε πιο πυκνές εργασίες και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη Μαύρη Θάλασσα αλλά κυρίως στη Μεσόγειο, την οποία ας την αποκαλέσουμε "Γαλάζια Θάλασσα". Βέβαια αυτό ενοχλεί κάποιους σε σοβαρό βαθμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Φωτιά» οι τιμές με 40% αύξηση στο κουλούρι στην Τουρκία 

Στην Τουρκία, πάντως, οι τιμές έχουν πάρει «φωτιά». Η τιμή στο κουλούρι αυξήθηκε κατά 40%, έφτασε δηλαδή τις 3,5 λίρες από τις 2,5 ενώ υπάρχουν αναφορές από κουλουράδες ότι πήγαιναν πελάτες και τους ζητούσαν μισό κουλούρι. Σε ποσοστό 46% αυξήθηκε η τιμή για το γάλα και το κόστος του αυγού από τη μία λίρα πήγε στις δύο. Η αύξηση είναι τεράστια, με τον πληθωρισμό να αναμένεται να φτάσει μέχρι και στο 60% από τις ανατιμήσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA