ΔΙΕΘΝΗ
29/12/2021 03:23

Καναδάς: Μεγάλη έλλειψη προσωπικού – Θα επιτρέπουν σε εργαζόμενους να δουλεύουν ακόμα κι αν είναι θετικοί

Σε μια, μάλλον, παρακινδυνευμένη, κίνηση θα προχωρήσουν οι αρχές του Κεμπέκ στον Καναδά αφού προκειμένου να αντιμετωπίσουν την έλλειψη του προσωπικού που υπάρχει θα επιτρέπουν σε εργαζόμενους να δουλεύουν ακόμα κι αν είναι θετικοί

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Καναδάς: Μεγάλη έλλειψη προσωπικού – Θα επιτρέπουν σε εργαζόμενους να δουλεύουν ακόμα κι αν είναι θετικοί
Καναδάς: Μεγάλη έλλειψη προσωπικού – Θα επιτρέπουν σε εργαζόμενους να δουλεύουν ακόμα κι αν είναι θετικοί
Ανάγνωση:

Σε μια κίνηση... απελπισίας που κρύβει πολλούς κινδύνους, το Κεμπέκ, η δεύτερη σε πληθυσμό επαρχία του Καναδά, ανακοίνωσε «δεν έχει άλλη επιλογή» από το να επιτρέψει σε ορισμένους βασικούς εργαζόμενους να συνεχίσουν να δουλεύουν ακόμη και αν βρεθούν θετικοί στην Covid-19, ώστε να οι ελλείψεις προσωπικού να μην εμποδίσουν τη λειτουργία των υγειονομικών υπηρεσιών.

Το Κεμπέκ, που καταγράφει καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων αφότου η μετάλλαξη Όμικρον προκάλεσε ένα νέο κύμα, ανέφερε την Δευτέρα 12.883 νέες μολύνσεις – πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί μέσα σε 24 ώρες σε οποιαδήποτε επαρχία του Καναδά από την αρχή της πανδημίας.

«Η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον είναι τόσο εκθετική, που τεράστιος αριθμός εργαζομένων θα πρέπει να αποσυρθεί. Και αυτό θέτει σε κίνδυνο την ικανότητα του δικτύου μας να νοσηλεύσει τους κατοίκους», είπε ο υπουργός Υγείας Κριστιάν Ντουμπ στους δημοσιογράφους. «Πήραμε την απόφαση ότι, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι θα μπορούν να συνεχίσουν τη δουλειά, με βάση μια λίστα προτεραιοτήτων και διαχείρισης του κινδύνου», πρόσθεσε.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, είπε ο υπουργός. Από τις 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει στο Κεμπέκ ο ενισχυτικός εμβολιασμός για όλους τους ενήλικους.Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές του Κεμπέκ έκλεισαν μπαρ, γυμναστήρια και καζίνο ενώ έδωσαν οδηγίες στους πολίτες να εργάζονται μόνο από το σπίτι τους. Επιβλήθηκαν επίσης περιορισμοί στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να συγκεντρώνονται σε σπίτια, ενώ στα εστιατόρια επιτρέπονται παρέες μέχρι 6 ατόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΑΝΑΔΑΣ COVID-19 ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ