Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας Αμερικανός που πιστεύεται ότι προσποιήθηκε τον θάνατό του αντιμετωπίζει την έκδοσή του στη χώρα του, αφού συνελήφθη στο νοσοκομείο της Γλασκώβης. Ο 34χρονος Νίκολας Ρόσι καταζητείται από την Ιντερπόλ από το 2008 και αντιμετωπίζει την κατηγορία του βιασμού στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διαβάστε ακόμη: Κάνιε Γουέστ: Καταγγελία για επίθεση σε θαυμαστή του - Βίντεο από το συμβάν

Σύμφωνα με το BBC, εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Queen Elizabeth τον Δεκέμβριο με κορονοϊό όπου χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο Arthur Knight. Η αστυνομία της Σκωτίας είπε ότι κρατήθηκε βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης. Οι αρχές στις ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι ο κ. Ρόσι ήταν επίσης γνωστός ως Nicholas Alahverdian στα κοινά του Ρόουντ Άιλαντ, όπου συμμετείχε στην τοπική πολιτική και ήταν επικριτής του συστήματος πρόνοιας των παιδιών της πολιτείας.

Ο κ. Ρόσι είπε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τον Δεκέμβριο του 2019 ότι είχε λέμφωμα Hodgkin τελικού σταδίου και ότι είχε εβδομάδες ζωής. Αρκετά μέσα ανέφεραν ότι πέθανε τον Φεβρουάριο του 2020. Ένα μνημόσυνο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο τον ανέφερε ως «άνθρωπο που πολέμησε στην πρώτη γραμμή για δύο δεκαετίες» για τα δικαιώματα των παιδιών και ανέφερε ότι οι στάχτες του είχαν σκορπιστεί στη θάλασσα.

Ο κ. Ρόσι πιστεύεται ότι εντοπίστηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο QEUH στη Γλασκώβη, όπου βρισκόταν σε αναπνευστήρα. Το ιατρικό προσωπικό δεν γνώριζε ότι ήταν στην κόκκινη λίστα της Ιντερπόλ. Συνελήφθη στο νοσοκομείο από την αστυνομία της Σκωτίας στις 13 Δεκεμβρίου για λογαριασμό συναδέλφων του στη Γιούτα. Ο εισαγγελέας της κομητείας της Γιούτα επιβεβαίωσε ότι ήταν γνωστός στην πολιτεία ως Νίκολας Ρόσι. Τα αρχεία του δικαστηρίου έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της Γιούτα τον αναζητούσαν για φερόμενο βιασμό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA