ΔΙΕΘΝΗ
20/01/2022 16:03

Βατικανό για Βενέδικτο: Ντροπή και μεταμέλεια για την κακοποίηση ανηλίκων που διέπραξαν οι κληρικοί

Ο Πάπας Βενεδικτος ΙΣΤ’ γνώριζε για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς ενώ ήταν αρχιεπίσκοπος Μονάχου από το 1977 έως και το 1982, σύμφωνα με αρχιεπισκοπική έκθεση - Η πρώτη αντίδραση του Βατικανό

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Βατικανό για Βενέδικτο: Ντροπή και μεταμέλεια για την κακοποίηση ανηλίκων που διέπραξαν οι κληρικοί
Πηγή: AP
Ανάγνωση:

Ραγδαίες οι εξελίξεις για την υπόθεση συγκάλυψης σεξουαλικών κακοποιήσεων στο οποίο αναφέρεται το πόρισμα που παρουσιάστηκε σήμερα στο Μόναχο και το οποίο επιβαρύνει με σοβαρές ευθύνες τον Πάπα Βενέδικτο XVI.

Σύμφωνα με δήλωσή του, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Βατικανού κ. Matteo Bruni τόνισε πως «η Αγία Έδρα πιστεύει ότι πρέπει να δώσει τη δέουσα προσοχή στο έγγραφο, του οποίου το περιεχόμενο δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή. Τις επόμενες ημέρες, μετά τη δημοσίευσή του, θα μπορέσει να εξετάσει κατάλληλα τις λεπτομέρειές του. Επαναλαμβάνοντας το αίσθημα ντροπής και μεταμέλειας για την κακοποίηση ανηλίκων που διέπραξαν οι κληρικοί, η Αγία Έδρα διασφαλίζει την εγγύτητα με όλα τα θύματα και επιβεβαιώνει τον δρόμο που ακολουθείται για την προστασία των πιο μικρών, εγγυώντας τους ασφαλές περιβάλλον».

Πάπας Βενέδικτος: Τι προηγήθηκε σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο Πάπας Βενεδικτος ΙΣΤ’ γνώριζε για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς ενώ ήταν αρχιεπίσκοπος Μονάχου από το 1977 έως και το 1982, σύμφωνα με αρχιεπισκοπική έκθεση, όπως μεταδίδει το BBC. Τότε ονομαζόταν Josef Ratzinger. Η έκθεση καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του ποντίφικα που επιμένει να αρνείται οποιαδήποτε γνώση σχετικά με το μεγάλο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης, με παιδόφιλους ιερείς της καθολικής Εκκλησίας, να κακοποιούν για ολόκληρες δεκαετίες ανήλικα παιδιά.

«Είχε ενημερωθεί για τα γεγονότα», δήλωσε ο δικηγόρος Μάρτιν Πους κατά την ανακοίνωση των ευρημάτων της έρευνας. «Πιστεύουμε ότι μπορεί να κατηγορηθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά σε τέσσερις υποθέσεις» πρόσθεσε ο ίδιος. Αποκάλυψε ότι δύο από αυτές τις υποθέσεις αφορούν κακοποιήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του Βενέδικτου, ενώ οι δράστες είναι μέχρι τώρα στη θέση τους. «Οι ιερείς συνέχισαν να δουλεύουν χωρίς καμία απολύτως κύρωση. Η Εκκλησία δεν έκανε τίποτα απολύτως» πρόσθεσε.

Ο πρώην Πάπας, τώρα σε ηλικία 94 ετών, έγινε ο ηγέτης της Εκκλησίας που παραιτήθηκε για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 600 χρόνια το 2013. Έκτοτε, ζει μια πολύ ήσυχη ζωή στην πόλη του Βατικανού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ