ΔΙΕΘΝΗ
09/02/2022 23:28

Αίνιγμα: Πουλήθηκε 3,75 εκατ. ευρώ το μεγαλύτερο φυσικό μαύρο διαμάντι στον κόσμο

Το «Αίνιγμα», το μεγαλύτερο φυσικό μαύρο διαμάντι στον κόσμο πουλήθηκε έναντι του ποσού των 3,75 εκατομμυρίων ευρώ σε δημοπρασία του οίκου δημοπρασιών Sotheby's στη Βρετανία

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Αίνιγμα: Πουλήθηκε 3,75 εκατ. ευρώ το μεγαλύτερο φυσικό μαύρο διαμάντι στον κόσμο
Πηγή: Associated Press
Ανάγνωση:

Πενήντα πέντε έδρες, βάρος 555,55 καράτια: Το «Αίνιγμα», το μεγαλύτερο φυσικό μαύρο διαμάντι στον κόσμο πουλήθηκε την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, έναντι του ποσού των 3,16 εκατομμυρίων λιρών (3,75 εκατομμύρια ευρώ) στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's. Το διαμάντι, που κατοχυρώθηκε έπειτα από μια διαδικτυακή δημοπρασία, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα, καταγράφηκε το 2004 ως το μεγαλύτερο φυσικό μαύρο διαμάντι στον κόσμο από τους ειδικούς GIA και Gübelin και το 2006 ως το μεγαλύτερο λαξευμένο διαμάντι στον κόσμο από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Σε αντίθεση με τα κλασσικά διαμάντια, που έχουν εξορυχθεί από τα έγκατα της γης, τα μαύρα διαμάντια βρίσκονται περισσότερα στην επιφάνεια, παραπέμποντας σε «πιθανή εξωγήινη καταγωγή», υπογραμμίζει ο Sotheby's. «Πιστεύουμε ότι αυτό το είδος μαύρων διαμαντιών προέρχεται είτε από την πρόσκρουση μετεωριτών που παράγουν μια χημική εναπόθεση ατμών είτε από εξωγήινη προέλευση, καθώς δημιουργούνται από εκρήξεις σούπερ νόβα που σχηματίζουν αδαμαντοφόρους αστεροειδείς, οι οποίοι εισέρχονται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη», διευκρινίζει ο οίκος δημοπρασιών. Τα βρίσκουμε σήμερα αποκλειστικά στη Βραζιλία και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Το «Αίνιγμα» αγοράστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και ζύγιζε πάνω από 800 καράτια στην ακατέργαστη μορφή του. Χρειάστηκαν πάνω από τρία χρόνια για να λαξευτεί στην παρούσα μορφή του των 55 εδρών. Την τιμή ρεκόρ για ένα διαμάντι που δημοπρατείται κατέχει το ροζ διαμάντι "Pink Star", που πωλήθηκε έναντι 71,2 εκατομμυρίων δολαρίων, κατά τη διάρκεια μιας δημοπρασίας του οίκου Sotheby's στο Χονγκ Κονγκ το 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΡΕΚΟΡ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ