Η κακοκαιρία Γιούνις και η κακοκαιρία Ζεϊνέπ που πλήττουν την βορειοδυτική Ευρώπη έχει αφήσει πίσω της νεκρούς κι ανυπολόγιστες ζημιές, ενώ τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια από τις χειρότερες καταιγίδες που έπληξαν το Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και δεκαετίες. Οι σφοδροί άνεμοι από την καταιγίδα Γιούνις ξερίζωσαν δέντρα, καταπλακώνοντας αυτοκίνητα και προκαλώντας το θάνατο μιας γυναίκας 30 ετών στο Λονδίνο, ενός άνδρα 20 ετών στο Χάμσαϊρ και ενός ακόμη άνδρα στα 50 του στο Μέρσεϊσαϊντ. Ενας ακόμας νεκρός καταγράφηκε στην Ιρλανδία. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή, κόβουν την ανάσα τα βίντεο από τις προσγειώσεις αεροσκαφών στο Χίθροου και σε άλλα αεροδρόμια με τα αεροπλάνα να παρασύρονται σαν καρυδότσουφλα από τους πανίσχυρους ανέμους.
Η ταχύτητα που κατέγραψαν οι άνεμοι αποτελούν ρεκόρ στην Αγγλία φτάνοντας τα 122 μίλια/ώρα, ενώ η καταιγίδα έκλεισε σχολεία, ματαίωσε τα ταξίδια και ξήλωσε δεκάδες στέγες. Περίπου 400.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα από το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα πρόκειται για τη χειρότερη καταιγίδα εδώ και 32 χρόνια. Οι παράκτιες περιοχές της νοτιοδυτικής Αγγλίας και της νότιας Ουαλίας, μαζί με τη νοτιοανατολική Αγγλία, είχαν τεθεί σε επιφυλακή μετά από σπάνιες «κόκκινες» προειδοποιήσεις για τον καιρό που εκδόθηκαν από το Met Office νωρίς την Παρασκευή.
- Πύρινος εφιάλτης στη Δυτική Αττική: Στην Αγία Σκέπη μπήκε η φωτιά – Νέο 112 για εκκενώσεις περιοχών
- Ο τραγικός θάνατος του μεγάλου ρεμπέτη Γιάννη Παπαϊωάννου
- Τραγωδία στην Ψάθα: Ποιο ήταν το μοιραίο λάθος που οδήγησε στη σύγκρουση των δύο ελικοπτέρων
- Ναταλία Γερμανού: Οι αλλαγές στο «Καλύτερα δε γίνεται» και τα σενάρια που διαψεύδονται
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.