Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενας από τους πιο έμπειρους και σημαντικούς στρατιωτικούς της Ρωσίας στο μέτωπο εξουδετερώθηκε από τους Ουκρανούς, που κατάφεραν ισχυρό πλήγμα στο ηθικό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν ο Ρώσος υποστράτηγος Αντρέι Σουχοβέτσκι έπεσε νεκρός σε μάχη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, κατά τους Ουκρανούς αξιωματούχους και ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Οι συνθήκες του θανάτου του 47χρονου δεν έχουν αποσαφηνιστεί, αλλά η Pravda που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο είπε ότι σκοτώθηκε «κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία». Οι Ουκρανοί Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διόρισε τον Σουχοβέτσκι αναπληρωτή διοικητή της 41ης Συνδυασμένης Στρατιάς της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας πέρυσι. Ηταν επίσης επικεφαλής της 7ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας, είχε υπηρετήσει στη Συρία και είχε λάβει δύο επαίνους για γενναιότητα από το Κρεμλίνο.

«Το γεγονός είναι ότι τον σκοτώσαμε», δήλωσε στο Fox News Digital την Πέμπτη ο Βολοντίμιρ Ομελιάν, πρώην υπουργός υποδομών της Ουκρανίας που έχει ενταχθεί στην πολιτοφυλακή στο Κίεβο. Στρατιωτική πηγή είπε ότι ο στρατηγός Σουχοβέτσκι σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή.

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι η στρατιωτική του παρουσία στην Ουκρανία είναι μια «ειδική επιχείρηση» και όχι μια εισβολή ή πόλεμος. Ωστόσο, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν επιτεθεί σε στόχους σε ολόκληρη τη χώρα από τότε που εισήλθαν από τα βόρεια, τα ανατολικά και τα νότια την περασμένη εβδομάδα. Παρόλο που οι άμυνες της Ουκρανίας είναι εξαντλημένες και σχεδόν παροπλισμένες, οι δυτικοί αναλυτές πληροφοριών έχουν πει ότι φαίνεται να έχουν προβάλει μια πιο σκληρή αντίσταση από ό,τι περίμενε ο Πούτιν. «Αν είναι αλήθεια, είναι μεγάλο πλήγμα», είπε ο Νταν Χόφμαν, πρώην αξιωματικός της CIA στην New York Post.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA