Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που οι Ρώσοι περικυκλώνουν το Κίεβο και ετοιμάζονται για τη μεγάλη εισβολή στην πρωτεύουσα, η απάντηση των στρατιωτών της Ουκρανίας ήταν άμεση στέλνοντας μήνυμα στα στρατεύματα του Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά και στον ίδιο τον πρόεδρο. Μια μεγάλη ρωσική στρατιωτική φάλαγγα διασκορπίστηκε μερικώς βόρεια του Κιέβου, σύμφωνα με τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών. «Πιθανόν θα υποστήριζε μια ρωσική απόπειρα να περικυκλωθεί η πόλη του Κιέβου.

Θα μπορούσε επίσης να αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας της Ρωσίας να μειώσει τις απώλειές της στις αντεπιθέσεις των Ουκρανών, που έχουν επιφέρει σημαντικό κόστος στις ρωσικές δυνάμεις», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter το βρετανικό υπουργείο Αμυνας.

Διαβάστε ακόμη: Ο Πούτιν έχει συνομιλία 75 λεπτών με Μακρόν και Σολτς για το πώς «να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία»

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ουκρανοί ετοιμάζονται και εκείνοι με τον δικό τους τρόπο για τη ρωσική εισβολή στο Κίεβο. Μάλιστα, σε διάφορα σημεία που οδηγούν στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας έχουν κρεμάσει κούκλες ντυμένες σαν Ρώσους στρατιώτες με ένα τεράστιο «Ζ» επάνω τους. Το γράμμα που χαρακτηρίζει τα άρματα μάχης των Ρώσων. Στόχος τους είναι να δείξουν στον εχθρό πως δεν φοβούνται και στέλνουν μήνυμα στο Κρεμλίνο προφανώς για θανάτους Ρώσων στρατιωτών που θα επιχειρήσουν στο Κίεβο.

Παρακάτω ένα από τα χαρακτηριστικά σκηνικά με τις κούκλες σε κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας...

Την ώρα που οι μάχες συνεχίζονται βορειοδυτικά του Κιέβου, ο όγκος των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, πρόσθεσε το υπουργείο. Επιπλέον, οι πόλεις Χάρκοβο, Τσερνίγκοφ, Σούμι και Μαριούπολη παραμένουν περικυκλωμένες, ενώ πλήττονται από σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA