Μενού
  • Α-
  • Α+

Στον πόλεμο που εξαπέλυσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά της Ουκρανίας, δεν υπάρχει μόνο το δράμα των νεκρών, αλλά και χιλιάδες καθημερινές δραματικές ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα γεγονότα. Μία Ουκρανή μητέρα, η Ελενα Γκολοβένσκαγια δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, όταν κλήθηκε να μιλήσει για τον γιο της, ο οποίος πολεμάει ως πιλότος των ρωσικών αεροσκαφών που βομβαρδίσουν την Ουκρανία. 

Πρόκειται για τον Ταγματάρχη της Ρωσίας, Αλεξέι Γκολοβένσκι, ο οποίος πιλόταρε ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου «Sukhoi SU-30SM» και συνελήφθη μετά την κατάρριψη του. Το αεροσκάφος του Γκολοβένσκι, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, καταρρίφθηκε στις 5 Μαρτίου κοντά στην πόλη Μικολάγιεφ, μία πόλη της νότιας Ουκρανία κοντά στη Μαύρη Θάλασσα. Ο Ρώσος Ταγματάρχης τώρα είναι αιχμάλωτος, ενώ η Ουκρανή μητέρα του δηλώνει πως αισθάνεται ντροπή και λύπη. 

https://www.dailymail.co.uk/embed/video/2636123.html

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δεν είναι πρόθυμος να βάλει τέλος ο Πούτιν» λέει ο Μακρόν

Σε βίντεο, που δημοσίευσε ο ουκρανικός στρατός, η Ελενα Γκολοβένσκαγια ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας για τις πράξεις του γιου της: «Εχω κυριευτεί από θλίψη και ντροπή για τον γιο μου. Ακούγαμε επανειλημμένα τον ανατριχιαστικό ήχο των σειρήνων από την αεροπορική επιδρομή στο Κρέμεντσουγκ. Μου ήταν πολύ δύσκολο να καταλάβω πώς υπάκουσαν σε αυτή την εγκληματική εντολή για τον βομβαρδισμό της Ουκρανίας. Όπως είναι φυσικό, ανησυχώ για τον γιο μου.

Αφού συνελήφθη, τουλάχιστον επέζησε. Ομως, ζητώ συγγνώμη από τον ουκρανικό λαό και ζητώ συγγνώμη για τον γιο μου και για τον εαυτό μου που δεν μπόρεσα να μεγαλώσω έναν κανονικό, άξιο άνθρωπο», είπε η Γκολοβένσκαγια μη μπορώντας να συγκρατήσει τα κλάματά της, σε μία ιστορία που συγκλονίζει και έχει ήδη γίνει viral.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA