Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν επέδειξε προθυμία για τον τερματισμό του πολέμου με την Ουκρανία, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, είπε αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, Μακρόν και Σολτς επανέλαβαν την έκκλησή τους για την άμεση εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανίας ως προϋπόθεση για την πλήρη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων.
Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ενα ρωσικό πραξικόπημα θα μπορούσε να στείλει τον Πούτιν «στον τάφο ή στη σύνταξη»
Επιπλέον, οι κατηγορίες του Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με «κατάφωρες παραβιάσεις» του ανθρωπιστικού δικαίου από τις ουκρανικές δυνάμεις είναι «ψέματα», αντέδρασε το Ελιζέ, έπειτα από μια τηλεφωνική συνδιάλεξη σήμερα μεταξύ του Ρώσου προέδρου με τους Μακρόν και Σολτς.
Κατά τη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής επικοινωνίας, διάρκειας μιάμισης ώρας, ο Γάλλος πρόεδρος και ο Γερμανός καγκελάριος κάλεσαν επίσης τη Ρωσία να «άρει την πολιορκία» της Μαριούπολης, όπου η κατάσταση είναι «ανθρωπίνως αβάστακτη», επισήμανε η γαλλική προεδρία.
- Ανατριχιαστικό βίντεο: Βυτιοφόρο στο αντίθετο ρεύμα παραλίγο να συγκρουστεί μετωπικά με μηχανή
- Γιάννης Κουκουράκης: «Σπάει» τα κοντέρ σε 2 κανάλια με 3 σειρές - Πού θα τον βλέπουμε τη νέα σεζόν
- Η Ναταλία Δραγούμη φορά το μαγιό της και είναι έτοιμη για παραλία - «Έβαλες το μπανιερό σου;»
- Η τραγωδία Μαροκινής αθλήτριας που προσπαθούσε να φτάσει στην Θέουτα: Πνίγηκε τη μέρα που βγήκε η βίζα της
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.