Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει η ουκρανική εισαγγελία αναφορικά με τα παιδιά που έχουν χάσει τη ζωή τους από την ημέρα που άρχισε η ρωσική εισβολή στη χώρα. Όπως αναφέρει σε ενημέρωσή της η εισαγγελία ανηλίκων, μέχρι και το πρωί της Τετάρτης, 6 Απριλίου, έχουν καταγραφεί 167 νεκρά παιδιά, αποτέλεσμα των εχθροπραξιών, ενώ 446 έχουν τραυματιστεί με τα 279 από αυτά να είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Διαβάστε ακόμη: Μπούκα: Βίντεο από drone καταγράφει άμαχο ποδηλάτη να δέχεται πυρά από τανκς

Μάλιστα τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν είναι οριστικά καθώς συνεχίζεται η καταγραφή ενώ δεν υπάρχει σαφής εικόνα σε περιοχές που είναι υπό ρωσική κατοχή όπως στη Μαριούπολη αλλά και στο Κίεβο, στο Τσερνίχιφ και το Λουχάνσκ. Οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται στο Ντονέτσκ με 81 νεκρά παιδιά ενώ έχουν εντοπιστεί, 78 στο Κίεβο, 64 στο Χάρκοβο, 49 στο Τσερνίχιφ, 49 στο Μικολάεφ, 39 στο Λουχάνσκ, 29 στη Χερσώνα και 22 στη Ζαπορίζια.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται, συνεχίζονται εκκενώσεις νοσοκομείων με τα παιδιά να μετακινούνται σε ρωσικά εδάφη ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχουν καταγγελθεί, σύμφωνα πάντα με τους Ουκρανούς, βίαιες απελάσεις προς Ρωσία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA