Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε απευθείας από τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, οι ΗΠΑ να χαρακτηρίσουν τη Ρωσία «κράτος χορηγό της τρομοκρατίας» ανέφερε η Washington Post, επικαλούμενη άτομα με γνώση της συνομιλίας των δύο ηγετών. Ο Μπάιντεν δεν δεσμεύτηκε για συγκεκριμένες ενέργειες κατά τη διάρκεια αυτής της συνομιλίας, ανέφερε η εφημερίδα.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποζάρει με το γραμματόσημο «Αντε γ....» ο Ζελένσκι - Ουρές για να το αγοράσουν 

Ο χαρακτηρισμός αυτός μπορεί να γίνει σε κάθε χώρα που «υποστηρίζει επανειλημμένα πράξεις διεθνούς τρομοκρατίας», τόνισε η Post, επικαλούμενη ενημερωτικό δελτίο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αυτή τη στιγμή ο κατάλογος που οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν «κράτος χορηγό της τρομοκρατίας» περιλαμβάνει τέσσερις χώρες: τη Βόρεια Κορέα, την Κούβα, το Ιράν και τη Συρία.

Προειδοποίηση για τα πυρηνικά: «Αφορά όλους, να είμαστε έτοιμοι»

Μετά τη βύθιση της ναυαρχίδας του ρωσικού ναυτικού «Moskva» στη Μαύρη Θάλασσα και τις στρατιωτικές αποτυχίες του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ζελένσκι εξέφρασε έντονη ανησυχία για χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία και κάλεσε όλες τις χώρες να είναι προετοιμασμένες για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου. Σε συνέντευξή του στο CNN, o Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να στραφεί με πυρηνικά ή χημικά όπλα κατά του λαού της Ουκρανίας: «Πρέπει να μην φοβόμαστε, αλλά να είμαστε έτοιμοι. Το ζήτημα των πυρηνικών δεν αφορά μόνο στην Ουκρανία, αλλά και σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA