Μενού
  • Α-
  • Α+

Αεροσκάφος που εστάλη από τη Μόσχα για να παραλάβει Ρώσους διπλωμάτες που απελάθηκαν από την Ελλάδα και την Ισπανία λόγω των κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία χρειάστηκε να κάνει μία εκτροπή μόλις... 15.000 χιλιομέτρων. Η παράκαμψη έγινε λόγω της ευρωπαϊκής απαγόρευσης πτήσεων, αναφέρει το BBC, επικαλούμενο στοιχεία από το FlightRadar24.

«Παρότι η Ισπανία και η Ελλάδα παραχώρησαν κατ' εξαίρεση τη δυνατότητα στο αεροσκάφος να εισέλθει στον εναέριο χώρο τους, οι πτήσεις περιηγήθηκαν σε άλλες χώρες που διατηρούν απαγορεύσεις στις ρωσικές πτήσεις», ανέφερε ο ιστότοπος. Σύμφωνα με την πηγή, το συνολικό μήκος της πτήσης ήταν 15.163 χλμ., «ελάχιστα μικρότερη με τη μεγαλύτερη σε απόσταση πτήση αυτή τη στιγμή στον κόσμο, μεταξύ Σιγκαπούρης και Νέας Υόρκης».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να κλείσει τον εναέριο χώρο της για την Ρωσική Ομοσπονδία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) εξέδωσε notam για την απαγόρευση πτήσεων αεροσκαφών της Ρωσίας στον FIR Αθηνών, με ισχύ από τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Ειδικότερα η notam προβλέπει τα ακόλουθα:

  • Αεροσκάφη Ρωσικής ιδιοκτησίας, Ρωσικών αεροπορικών εταιρειών (AOC) ή Ρωσικού ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών τζετ απαγορεύεται να προσγειωθούν, να απογειωθούν, να εισέρχονται και να πραγματοποιούν διελεύσεις στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας.
  • Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, νοσοκομειακές πτήσεις και πτήσεις για σκοπούς έρευνας και διάσωσης κατόπιν έγκρισης της Ελληνικής κυβέρνησης καθώς και όλες οι πτήσεις αεροσκαφών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
  • Η notam έχει τρίμηνη διάρκεια και ισχύει ήδη από τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA