Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει την πρώτη στρατιωτική μονάδα που θα είναι εξοπλισμένη με τους βαλλιστικούς πυραύλους Sarmat, ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, το αργότερο έως το φθινόπωρο, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Ντμίτρι Ρογκόζιν, τον επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ούτε το Ορθόδοξο Πάσχα δεν σταματά τις ρωσικές επιθέσεις στη Μαριούπολη

Η μονάδα αυτή θα εδρεύει στο Ουζούρ, στην περιφέρεια Κρασνογιάρσκ, περίπου 3.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, σύμφωνα με το TASS που επικαλείται συνέντευξη του Ρογκόζιν στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 TV.

«Η Ρωσία θέλει να εισβάλει και σε άλλες χώρες»

Στο μεταξύ, από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως οι σύμμαχοι παραδίδουν εντέλει τα όπλα, τα οποία ζήτησε το Κίεβο, προσθέτοντας πως θα βοηθήσουν στο να σωθούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα απόψε, ο Ζελένσκι είπε, επίσης, πως τα σχόλια που έκανε νωρίτερα σήμερα ένας Ρώσος στρατηγός σχετικά με την ανάγκη σύνδεσης με τη Μολδαβία δείχνουν ότι η Μόσχα θέλει να εισβάλει σε άλλες χώρες.

Ο Ρούσταμ Μινεκάγιεφ, εκτελών χρέη διοικητή της κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας, είχε δηλώσει ότι «ο ρωσικός έλεγχος της νότιας Ουκρανίας παρέχει στη Ρωσία μια μελλοντική ικανότητα να διεξάγει μια επίθεση προς την Υπερδνειστερία, αντί να ανακοινώσει μια επικείμενη ρωσική επίθεση προς τη Μολδαβία».

Η στρατηγική της Ρωσίας στο Azovstal

Η Ρωσία επιδιώκει να «λιμοκτονήσει τους εναπομείναντες υπερασπιστές και πολίτες στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal της Μαριούπολης και είναι απίθανο να επιτρέψει στους παγιδευμένους πολίτες να φύγουν», εκτίμησε με τη σειρά του το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου στην τελευταία του ανάλυση της σύγκρουσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA