ΔΙΕΘΝΗ
02/05/2022 17:25

Γερμανία: Σύσταση στους πολίτες για αποθήκευση τροφίμων και νερού

«Πρέπει να επιταχύνουμε τώρα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες κρίσεις – πανδημίες, την κλιματική αλλαγή, τους κινδύνους του πολέμου», είπε η Γερμανίδα υπουργός

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Γερμανία: Σύσταση στους πολίτες για αποθήκευση τροφίμων και νερού
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Σύσταση στους πολίτες να αποθηκεύσουν τρόφιμα και νερό έκανε η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Νάνσι Φάζερ. Ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και υπάρχουν ανησυχίες για την εφοδιαστική αλυσίδα, η Φάζερ κάλεσε τους πολίτες να λάβουν προφυλάξεις και να είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση κρίσης.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα άκρα οι σχέσεις Ρωσίας - Ισραήλ για τις δηλώσεις Λαβρόφ για τον «Εβραίο Χίτλερ»

«Σκεφτείτε, για παράδειγμα, το ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων σε σημαντικές υποδομές», είπε η υπουργός στην εφημερίδα Handelsblatt. «Εάν το ρεύμα κοπεί για μια μεγάλη χρονική περίοδο ή η καθημερινή ζωή περιοριστεί με κάποιον άλλον τρόπο, τότε σαφώς είναι λογικό να έχουμε στο σπίτι μια προμήθεια έκτακτης ανάγκης», ανέφερε. Η Νάνσι Φάζερ αναφέρθηκε στη λίστα που έχει δημοσιεύσει η Πολιτική Προστασία της Γερμανίας, στην οποία αναγράφεται παράδειγμα έκτακτης προμήθειας τροφίμων. «Ο στόχος είναι να μπορούμε να επιβιώσουμε για δέκα ημέρες χωρίς να πάμε για ψώνια», είπε. Οι ανάγκες για 10 μέρες σύμφωνα με τη γερμανική Πολιτική Προστασία καλύπτονται με τις εξής προμήθειες:

  • Πόσιμα υγρά: 20 λίτρα
  • Δημητριακά, προϊόντα δημητριακών, ψωμί, πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι: 3,5 κιλά
  • Λαχανικά, όσπρια: 4 κιλά
  • Φρούτα, ξηροί καρποί: 2,5 κιλά
  • Γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα: 2,6 κιλά
  • Ψάρια, κρέας, αυγά ή ολόκληρα αυγά σε σκόνη: 1,5 κιλό
  • Λίπη, λάδια: 0,375 κιλά
Video Loading...

«Πρέπει να επιταχύνουμε τώρα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες κρίσεις – πανδημίες, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τους κινδύνους του πολέμου», είπε η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και πρόσθεσε πως πρέπει να γίνει κατάλληλος έλεγχος για να βρεθούν τα προστατευτικά μέτρα που είναι απαραίτητα. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τεχνικά ζητήματα, «αλλά και προμήθειες για τρόφιμα, φάρμακα ή ιατρικές προμήθειες», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΡΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ