Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα Ηνωμένα Εθνη έδωσαν το «πράσινο φως» για να μετονομαστεί διεθνώς η Τουρκία (Turkey) σε «Türkiye». Την αλλαγή του ονόματος επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Stefan Dijarik. Είχε προηγηθεί επιστολή του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Σάλος με τον Ερντογάν που χαρακτήρισε πουτ**** όσες συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στο Πάρκο Γκεζί

Η ονομασία «Türkiye» θα χρησιμοποιείται πλέον σε όλα τα διεθνή φόρουμ και στα επίσημα έγγραφα. Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος σε φωτογραφίες που δημοσίευσε υπογράφει τη σχετική επιστολή επισημαίνει πως η εν λόγω κίνηση «θα αυξηθεί την αξία του brand της χώρας». «Με την επιστολή που έστειλα σήμερα στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, καταχωρούμε το όνομα της χώρας μας σε ξένες γλώσσες στον ΟΗΕ ως ”Türkiye”» συμπλήρωσε.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA