Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ελον Μασκ δεν έχει καλο προαίσθημα για την οικονομία, κάτι που φαίνεται από τις αποφάσεις που παίρνει για την εταιρεία του, την Tesla, καθώς μειώνει περίπου κατά 10% τις θέσεις εργασίας της. Πριν από το email που έστειλε, με τίτλο «Έχω σούπερ κακό προαίσθημα για την οικονομία», η Tesla αναζητούσε 5.000 αναρτήσεις για θέσεις εργασίας στο LinkedIn, από πωλητές στο Τόκιο και μηχανικούς για το νέο μεγάλο εργοστάσιό της στο Βερολίνο, έως επιστήμονες για το Πάλο Άλτο. 

Διαβάστε ακόμη: Ελον Μασκ: Σε 24χρονο YouTuber με κέρδη 1 εκατ. δολάρια το μήνα αφήνει το Twitter αν πεθάνει

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο διεμήνυσε στους υπαλλήλους της Tesla να επιστρέψουν στον χώρο εργασίας ή να φύγουν από την εταιρεία. Η Tesla και οι θυγατρικές της απασχολούσαν περίπου 100.000 ανθρώπους έως τα τέλη του 2021, σύμφωνα με την ετήσια δήλωση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. 

«Όλοι στην Tesla απαιτείται να περνούν τουλάχιστον 40 ώρες στο γραφείο την εβδομάδα», ανέφερε ο Μασκ σε email που απέστειλε την Τρίτη. «Αν δεν εμφανιστείτε, θα θεωρήσουμε ότι έχετε παραιτηθεί», συμπλήρωσε. 

Στα τέλη Μαΐου, όταν χρήστης του Twitter τον ρώτησε αν η οικονομία προσεγγίζει την ύφεση, ο Μασκ απάντησε: «Ναι, αλλά αυτό στην πραγματικότητα είναι κάτι καλό. Βρέχει χρήματα σε ανόητους εδώ και υπερβολικά πολύ καιρό. Κάποιες χρεοκοπίες πρέπει να γίνουν». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA