Μενού
  • Α-
  • Α+

Μακελειό έγινε σε μια καθολική εκκλησία στην πολιτεία Όντο της Νιγηρίας, όταν ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση, με πολλούς πιστούς να πέφτουν νεκροί και την εικόνα να είναι άκρως ανατριχιαστική. Η θηριωδία έγινε κατά τη διάρκεια θρησκευτικής λειτουργίας και υπάρχουν φόβοι για πάνω από 50 νεκρούς, αφού ένας γιατρός σε νοσοκομείο στο Όουο, μια πόλη στην πολιτεία στην νοτιοδυτική Νιγηρία, ανέφερε στο Reuters ότι «πολλοί πιστοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο νεκροί».

Σύμφωνα με το abc, ο βουλευτής Ogunmolasuyi Oluwole δήλωσε ότι οι δράστες στόχευσαν την Καθολική Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου στην πολιτεία Ondo, την ώρα που οι πιστοί συγκεντρώνονταν την Κυριακή της Πεντηκοστής. Μεταξύ των νεκρών ήταν πολλά παιδιά, είπε. Ο Adelegbe Timileyin, ο οποίος εκπροσωπεί την περιοχή Owo στο κάτω νομοθετικό σώμα της Νιγηρίας, δήλωσε ότι απήχθη και ο προεδρεύων ιερέας. Οι αρχές δεν ανακοίνωσαν αμέσως επίσημο αριθμό νεκρών. Ο Τιμιλέιν δήλωσε ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ υπάρχουν  άλλοι που μιλούν για μεγαλύτερο αριθμό.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η αστυνομία δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένοπλοι πυροβόλησαν κατά των πιστών και μάλιστα πυροδότησαν ακόμη και εκρηκτικά στην εκκλησία, προκαλώντας λουτρό αίματος. Ένας χρήστης του Twitter έγραψε ότι έγινε ένοπλη επίθεση από «πολλούς ένοπλους» στην εκκλησία και έγραψε ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί, εκ των οποίων αρκετοί είναι και μικρά παιδιά.

Βίντεο που φαίνεται να είναι από τον τόπο της επίθεσης έδειχναν πιστούς της εκκλησίας να κείτονται σε λίμνες αίματος, ενώ οι άνθρωποι γύρω τους θρηνούσαν.Η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής είναι τόπος επιθέσεων και απαγωγών για λύτρα από ένοπλες συμμορίες, κυρίως στα βορειοδυτικά της χώρας. Τέτοιες επιθέσεις είναι σπάνιες στη νοτιοδυτική Νιγηρία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA