Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ελον Μασκ ίσως ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο με επενδύσεις μεγάλης κλίμακας στις ΗΠΑ και την Κίνα και διευθύνων σύμβουλος της πολυτιμότερης και πλέον πολυσυζητημένης αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, το τελευταία διάστημα απασχολεί τα media και με την ιστορία εξαγοράς του Twitter

Διαβάστε ακόμη: TikTok: Μορμόνα influencer χώρισε εξαιτίας ανταλλαγής συντρόφων και «έδωσε» τους followers

Ετσι, ενώ ο ίδιος δήλωνε πριν λίγο καιρό ότι θα το πάρει, μετά... ακύρωνε την αγορά, στη συνέχεια έθετε νέους όρους και πλέον ισχυρίζεται ότι η απόκρυψη των πληροφοριών που ζήτησε από το Twitter ήταν μια παραβίαση των όρων και με άλλο λόγια... δεν αγοράζει! Ο Μασκ απείλησε ότι θα αποχωρήσει από τη συμφωνία για την εξαγορά του Twitter, καθώς κατηγορεί τον κολοσσό ότι «αντιστέκεται και εμποδίζει» το δικαίωμά του σε πληροφορίες σχετικά με τους ψεύτικους λογαριασμούς στην πλατφόρμα. Ιισχυρίστηκε μάλιστα ότι η απόκρυψη των πληροφοριών που ζήτησε από το Twitter ήταν μια «σαφής ουσιαστική παραβίαση» των όρων της συμφωνίας.

«Ο Μασκ επιφυλάσσεται όλων των δικαιωμάτων που προκύπτουν από αυτό, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός του να μην ολοκληρώσει τη συναλλαγή και του δικαιώματός του να τερματίσει τη συμφωνία συγχώνευσης» έγραψε ο δικηγόρος του σήμερα, Δευτέρα. Τον περασμένο μήνα έγραψε στο Twitter ότι δεν θα προχωρήσει στην εξαγορά της πλατφόρμας, ύψους 44 δισ. δολαρίων, μέχρι να λάβει τα δεδομένα που ζητά. Το περιεχόμενο της επιστολής έγινε γνωστό μέσω του Reuters την ώρα που η μετοχή του Twitter σήμερα υποχώρησε κατά 5,5% στα 37,95 δολάρια!

«Πάγωσε» το deal, αλλά δήλωσε «προσηλωμένος»

Υπενθυμίζεται πως ο Έλον Μασκ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η συμφωνία για το Twitter μπαίνει προσωρινά στον... πάγο. Απέδωσε αυτή την εξέλιξη σε λεπτομέρειες που εκκρεμούν σχετικά με τους υπολογισμούς για το αν οι ψεύτικοι λογαριασμοί αποτελούν πράγματι ποσοστό μικρότερο από το 5% των χρηστών. Ο ίδιος απέδωσε αυτό το «πάγωμα» της συμφωνίας σε λεπτομέρειες που εκκρεμούν σχετικά με τους υπολογισμούς για το αν οι ψεύτικοι λογαριασμοί αποτελούν πράγματι ποσοστό μικρότερο από το 5% των χρηστών. Όπως αναφέρει το Reuters αυτή η κίνηση δημιουργεί προβληματισμό, χωρίς όμως να σημαίνει ότι το deal εξαγοράς δεν θα ολοκληρωθεί.

Μάλιστα, στη συνέχεια, για να κατευνάσει τον πανικό που επικράτησε μετά την ανακοίνωση του για το πάγωμα της συμφωνίας για το Twitter, ο Μασκ δήλωσε «προσηλωμένος στην εξαγορά του».

Τwitter: Τέλος στην περίοδο αναμονής

Από την άλλη, η Twitter ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι η περίοδος αναμονής βάσει του νόμου HSR για την εξαγορά της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης από τον Έλον Μασκ, ύψους 44 δισ. δολαρίων, έχει λήξει! Η ολοκλήρωση της συμφωνίας υπόκειται πλέον στους υπόλοιπους συνήθεις όρους κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από τους μετόχους του Twitter και της λήψης των ισχυόντων ρυθμιστικών εγκρίσεων, ανέφερε η Twitter σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο νόμος HSR, ή ο νόμος Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvements Act του 1976, απαιτεί από τα μέρη να αναφέρουν τις μεγάλες συναλλαγές τόσο στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου όσο και στην Αντιμονοπωλιακή Διεύθυνση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για επανεξέταση.

Η εξέλιξη έρχεται καθώς ο Μασκ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η συμφωνία στο Twitter ήταν «προσωρινά σε αναμονή», ενώ αναζήτησε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα.

Ο Μασκ έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τη συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει 33,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω χρηματοδότησης μετοχών και 13 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω δανείων έναντι του Twitter. Οι μετοχές του Twitter αυξήθηκαν περίπου 2% στα 40,62 δολάρια στις προκαταρκτικές συναλλαγές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA