ΔΙΕΘΝΗ
12/06/2022 19:03

ΝΑΤΟ: Ο Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε «θεμιτές» της αντιρρήσεις της Τουρκίας για Σουηδία - Φινλανδία

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε: «θεμιτές οι ανησυχίες για την τρομοκρατία, αλλά και στις εξαγωγές όπλων», σχολιάζοντας τις αντιρρήσεις της Τουρκίας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ Φινλανδίας-Σουηδίας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΝΑΤΟ: Ο Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε «θεμιτές» της αντιρρήσεις της Τουρκίας για Σουηδία - Φινλανδία
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Σε μία δήλωση που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφορικά με την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη συμμαχία αλλά και τις αντιρρήσεις που εκφράζει η Τουρκία. Τις χαρακτήρισε «θεμιτές» αναφέροντας χαρακτηριστικά από τη Φινλανδία όπου βρίσκεται πως: «Αυτές είναι θεμιτές ανησυχίες που αναφέρονται στην τρομοκρατία, αλλά και στις εξαγωγές όπλων».

Οι δύο χώρες, Σουηδία και Φινλανδία, κατέθεσαν αιτήσεις για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ τον προηγούμενο μήνα, αντιδρώντας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όμως οι διαδικασίες βρίσκουν αντίθετη την Τουρκία που κάνει λόγο για υποστήριξη σε Κούρδους μαχητές, αλλά και άλλες ομάδες, τις οποίες, η Άγκυρα χαρακτηρίζει ως τρομοκρατικές.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος για το ΝΑΤΟ με δεδομένη τη στρατηγική θέση της, στη Μαύρη Θάλασσα μεταξύ της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, ενώ επικαλέστηκε την υποστήριξη που η Τουρκία προσέφερε στην Ουκρανία, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

«Πρέπει να θυμόμαστε και να καταλαβαίνουμε ότι κανένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν έχει υποστεί περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία», είπε ο Στόλτενμπεργκ, χρησιμοποιώντας την τουρκική προφορά του ονόματος της χώρας, όπως προτιμούν η Τουρκία και ο Πρόεδρός της Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΑΤΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΕΝΣ ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ