Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τη λειψυδρία έρχεται αντιμέτωπη η Ιταλία. Και γι' αυτό τα πέντε αρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι θα συζητήσουν πολύ σοβαρά το θέμα της λειψυδρίας σε σύσκεψη που θα έχουν. Επειδή η λειψυδρία προκαλεί πληγές στις καλλιέργειες και στον γεωργικό τομέα γενικότερα, αποφασίστηκε η μείωση κατά 20% της χρήσης των υδάτινων πόρων του μεγαλύτερου ποταμού της Ιταλίας, Πάδο, για την άρδευση των εκτάσεων του βόρειου τμήματος της χώρας. 

Διαβάστε ακόμηΚαιρός: 10 ημέρες με καύσωνα - Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

Παράλληλα, η στάθμη των ποταμών Άρνο στην Τοσκάνη και Τίβερη στην Ρώμη, έχει μειωθεί αισθητά ενώ ο Νικόλα Τζινγκαρέτι, περιφερειάρχης του Λατίου (της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης) ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει την όλη περιοχή αρμοδιότητάς του σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης ώστε να ληφθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα, προς αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

«Η χρήση του νερού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, αρχίζοντας από τα νοικοκυριά, διότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη», εξήγησε ο Τζινγκαρέτι. Ο Έτορε Πραντίνι, πρόεδρος της ιταλικής γεωργικής ένωσης Coldiretti, ζήτησε να κηρυχθεί όλη η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με δύο άμεσες προτεραιότητες: την αύξηση των υποδομών για την συσσώρευση και φύλαξη νερού, και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των μηχανημάτων καθαρισμού, προς επαναξιοποίηση των υδάτων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA