Μενού
  • Α-
  • Α+

Ναυάγησαν οι συνομιλίες της Σουηδίας και της Φινλανδίας με την Τουρκία για την ένταξη των χωρών στο ΝΑΤΟ, με τον εκπρόσωπο του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, να δηλώνει πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. Η Σουηδία και η Φινλανδία βρίσκουν απέναντί τους την Τουρκία σε ό,τι αφορά την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και για αυτό πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες στις Βρυξέλλες, από τις οποίες, όμως, δεν προέκυψε κάποιο συμπέρασμα.

Διαβάστε ακόμη: Μεντβέντεφ για πυρηνικά όπλα: Η Ρωσία να περιμένει μέχρι οι ΗΠΑ να παρακαλέσουν για συμφωνία

Ο Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε ότι η συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη την επόμενη εβδομάδα δεν αποτελεί προθεσμία για την προτεινόμενη ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, για αυτό και οι συνομιλίες μεταξύ των σκανδιναβικών εθνών και της Άγκυρας θα συνεχιστούν.

Η Φινλανδία και η Σουηδία υπέβαλαν αίτηση για ένταξη ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όμως η Τουρκία, εξοργισμένη από την υποστήριξη του Ελσίνκι και της Στοκχόλμης στους Κούρδους μαχητές και τα εμπάργκο όπλων στην Άγκυρα, έθεσε βέτο κατά της ένταξης.

Ο Ιμπραήμ Καλίν υπενθύμισε ότι η Άγκυρα περιμένει από τη Σουηδία να λάβει άμεσα μέτρα σχετικά με τις ενέργειες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη χώρα της και ότι οποιαδήποτε πρόοδος στις συνομιλίες «εξαρτάται πλέον από την κατεύθυνση και την ταχύτητα με την οποία αυτές οι χώρες θα κάνουν βήματα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA