Τη «βαθιά του ανησυχία» για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για το περίφημο «Μητσοτάκης γιοκ» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε στον Τούρκο Πρόεδρο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.
Οπως ανέφερε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter «εξέφρασα τη βαθιά ανησυχία για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο». «Οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μόνον ειρηνικά και με αποκλιμάκωση (σσ της έντασης και της επιθετικής ρητορικής). Η διατήρηση ανοικτών των διαύλων επικοινωνίας είναι κρίσιμο», ανέφερε ο κ. Μισέλ.
Επιπλέον, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συζήτησε με τον πρόεδρο της Τουρκίας τη στήριξη της Αγκυρας στις προσπάθειες του ΟΗΕ και του Γενικού Γραμματέα του, Αντόνιο Γκουτιέρες, για το ξεμπλοκάρισμα των εξαγωγών ουκρανικών σιτηρών. Ο κ. Μισέλ δεν παρέλειψε να επαναλάβει – στο κείμενο που συνόδευσε την κοινή φωτογραφία του με τον κ. Ερντογάν – πως «η ρωσική στρατιωτική επιθετικότητα και η εισβολή της σε ένα κυρίαρχο κράτος είναι απαράδεκτη».
- «Τώρα καταλαβαίνω τους Έλληνες»: Η απογοήτευση τουρίστα για τα 30 ευρώ που έδωσε για να δει την Ακρόπολη
- Η Πρωτομαγιά του '44, οι εκτελέσεις και το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς» στην Καισαριανή
- Πού βρίσκεται σήμερα η Σία Λιαροπούλου - Γιατί εξαφανίστηκε από τη μικρή οθόνη
- Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Πώς ήταν το 2016 λίγο πριν μπει στο My Style Rocks
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.