Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη «βαθιά του ανησυχία» για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για το περίφημο «Μητσοτάκης γιοκ» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε στον Τούρκο Πρόεδρο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Οπως ανέφερε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter «εξέφρασα τη βαθιά ανησυχία για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο». «Οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μόνον ειρηνικά και με αποκλιμάκωση (σσ της έντασης και της επιθετικής ρητορικής). Η διατήρηση ανοικτών των διαύλων επικοινωνίας είναι κρίσιμο», ανέφερε ο κ. Μισέλ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συζήτησε με τον πρόεδρο της Τουρκίας τη στήριξη της Αγκυρας στις προσπάθειες του ΟΗΕ και του Γενικού Γραμματέα του, Αντόνιο Γκουτιέρες, για το ξεμπλοκάρισμα των εξαγωγών ουκρανικών σιτηρών. Ο κ. Μισέλ δεν παρέλειψε να επαναλάβει – στο κείμενο που συνόδευσε την κοινή φωτογραφία του με τον κ. Ερντογάν – πως «η ρωσική στρατιωτική επιθετικότητα και η εισβολή της σε ένα κυρίαρχο κράτος είναι απαράδεκτη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA