Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες εξελίξεις στη βρετανική πολιτική σκηνή με τον Μπόρις Τζόνσον να παρακολουθεί υπουργούς τους αλλά και βουλευτές του κόμματός του να παραιτούνται στη σκιά του «σκανδάλου Πίντσερ». Λίγη ώρα αφότου ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ και ο υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ παραιτήθηκαν, τον ίσιο δρόμο ακολούθησαν τόσο ο αντιπρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος, όσο και δύο βουλευτές.

Διαβάστε ακόμη: Βρετανία: Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Υγείας και Οικονομικών - Εχασαν την εμπιστοσύνη τους στον Μπόρις Τζόνσον

Ο λόγος για τον εκ των αντιπροέδρων του κόμματος, Μπιμ Αφολάμι, που όπως αναφέρουν τα βρετανικά Μέσα παραιτήθηκε από τη θέση του. Ηταν αρμόδιος για τη Νεαολάια και η απόφασή του ήρθε λίγη ώρα μετά τη «συγγνώμη» του Μπόρις Τζόνσον για το νέο σκάνδαλο που πλήττει την κυβέρνησή του.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Τον Αφολάμι, ακολούθησαν οι Τζόναθαν Γκούλις και Σακίμπ Μπάτι ανάρτησαν τις επιστολές παραίτησής τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και οι δύο ήταν κοινοβουλευτικοί ιδιωτικοί γραμματείς, βοηθούν, δηλαδή, τους υπουργούς στο έργο τους.

Τον... χορό των παραιτήσεων είχαν ανοίξει νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, ο υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ και ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ. Ο Τζάβιντ υπέβαλλε την παραίτησή του και τόνισε προς τον Μπόρις Τζόνσον ότι «δεν μπορεί πλέον, με καλή συνείδηση, να συνεχίσει να υπηρετεί σε αυτή την κυβέρνηση», λέγοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται «ισχυρό και με αρχές Συντηρητικό Κόμμα».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Λίγη ώρα μετά, την παραίτησή του από την κυβέρνηση ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο Σουνάκ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να διοικείται «σωστά, με επάρκεια και σοβαρότητα».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Οι δυο τους εγκάλεσαν την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον για έλλειψη ακεραιότητας, μετά και τη «συγγνώμη» του πρωθυπουργού που παραδέχτηκε ότι γνώριζε την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Κρις Πίντσερ.

Στην επτάλεπτη  συνέντευξή του στο BBC, ο Τζόνσον ρωτήθηκε κατ' αρχάς αν δέχεται ως σοβαρό λάθος του να δώσει κυβερνητική θέση στον Πίντσερ - και απάντησε ως εξής: «Ναι, νομίζω ότι ήταν ένα λάθος και ζητώ συγγνώμη γι' αυτό. Ζητώ συγγνώμη από όλους όσους θίχτηκαν από αυτό. Θέλω απλώς να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει χώρος σε αυτή την κυβέρνηση για οποιονδήποτε ντροπιάζει την θέση του.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε στον πρώην υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ και τον πρώην υπουργό Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ ότι λυπάται που τους βλέπει να παραιτούνται. Ο Τζόνσον έκανε τα σχόλια αυτά σε επιστολές που έστειλε στους δύο πρώην υπουργούς του, τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA