ΔΙΕΘΝΗ
07/07/2022 04:26

Ιαπωνία: Σε «απεργία πείνας» πιγκουίνοι σε ενυδρείο – Αρνούνται να φάνε τη φθηνότερη τροφή που τους δίνουν

Οι μεγάλες αυξήσεις στις τιμές έχουν επηρεάσει και την ποιότητα των τροφών που δίνουν οι υπεύθυνοι ενός ενυδρείου στην Ιαπωνία στους πιγκουίνους οι οποίοι, ωστόσο, κάνουν «απεργία πείνας» καθώς σταμάτησαν να τρώνε τις νέες... φθηνότερες τροφές

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ιαπωνία: Σε «απεργία πείνας» πιγκουίνοι σε ενυδρείο – Αρνούνται να φάνε τη φθηνότερη τροφή που τους δίνουν
Πηγή: Wikipedia
Ανάγνωση:

Οι πιγκουίνοι και οι ενυδρίδες σε ένα ενυδρείο της Ιαπωνίας έχουν έρθει, χωρίς να το ξέρουν, βέβαια, αντιμέτωποι με τον καλπασμό του πληθωρισμού και αρνούνται να φάνε τις νέες πιο οικονομικές τροφές που τους προσφέρουν οι υπάλληλοι του χώρου έπειτα από μια μεγάλη αύξηση των τιμών.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας περικοπών και μείωσης των εξόδων, το ενυδρείο Χακόνε, στην περιφέρεια Καναγκάουα της κεντρικής Ιαπωνίας, νοτιοδυτικά του Τόκιο, κατήργησε κάποιες από τις παραδοσιακές και πιο ακριβές τροφές, όπως είναι το σαφρίδι, προτιμώντας το φθηνότερο σκουμπρί.

Αλλά η αλλαγή αυτή στο μενού δεν έγινε δεκτή με χαρά από όλους με κάποιους από τους πιγκουίνους να σηκώνουν με απέχθεια προς τα πάνω το ράμφος τους όταν έρχεται η ώρα του φαγητού.

«Στην αρχή το παίρνουν στο στόμα τους, αλλά στη συνέχεια αποφασίζουν ότι δεν τους αρέσει και το πετάνε», εξηγεί στο AFP ο υπεύθυνος του ενυδρείου Χιρόκι Σιμαμότο.

Ο ίδιος εκτιμά ότι οι ασυμβίβαστοι πιγκουίνοι πιθανόν να διαφώνησαν με το μέγεθος των νέων γευμάτων τους που είναι μεγαλύτερο από το συνηθισμένο.

«Αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά», σημειώνει. Το πρόβλημα είναι ακόμη εντονότερο με τις ενυδρίδες του ενυδρείου, που απέρριψαν σύσσωμες το φθηνότερο ψάρι, επισημαίνει ο Σιμαμότο.

Οι αρχές του ενυδρείου δήλωσαν ότι πήραν την απόφαση να αλλάξουν το μενού όταν οι τιμές για το σαφρίδι αυξήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο κατά 20 με 30%, εν μέρει εξαιτίας της κακής ψαριάς.

Το ενυδρείο εξακολουθεί να αγοράζει και σαφρίδια για τις τροφές, αλλά δεν έχει σχέδια να επιστρέψει αποκλειστικά σε αυτά αν δεν πέσουν οι τιμές, καταλήγει ο Σιμαμότο. «Ολα εξαρτώνται από το πότε θα επανέλθουν τα πράγματα στην κανονικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΙΑΠΩΝΙΑ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ ΤΟΚΙΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ