ΔΙΕΘΝΗ
11/07/2022 13:22

Σρι Λάνκα: «Τέσσερα αδέλφια κυβερνούν για 20 χρόνια» λέει Ελληνας κάτοικος της χώρας

Ο κόσμος στη Σρι Λάνκα είναι αγανακτισμένος ζητώντας την αλλαγή της κυβέρνησης με Ελληνα κάτοικο της χώρας να μεταφέρει την εικόνα και να σχολιάζει την εισβολή στο προεδρικό μέγαρο. «Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί από τον Μάρτιο. Απαιτεί από τότε να φύγει ο πρόεδρος και όλη η οικογένεια που κυβερνά τη χώρα περίπου 20 χρόνια».

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Σρι Λάνκα: «Τέσσερα αδέλφια κυβερνούν για 20 χρόνια» λέει Ελληνας κάτοικος της χώρας
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Ανάγνωση:

Εκτονώνεται σταδιακά η κατάσταση στη Σρι Λάνκα με την πρωτεύουσα της χώρα να προσπαθεί να επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς της μετά τις εντάσεις των τελευταίων ημερών. Το κίνημα των διαδηλωτών ωστόσο παραμένει ενεργό μέχρι να πετύχει την μετάβαση της εξουσίας στη νησιωτική χώρα με την ηγεσία να έχει δηλώσει την πρόθεσή της να παραιτηθεί.

Διαβάστε ακόμη: Σρι Λάνκα: Αγανακτισμένοι πολίτες βουτούν στην πισίνα του πρωθυπουργού και αράζουν στον καναπέ του (Βίντεο)

Την ίδια στιγμή, οι εικόνες από από το προεδρικό μέγαρο με την εισβολή εκατοντάδων αγανακτισμένων πολιτών κάνουν τον γύρο του κόσμου. «Αυτό που έγινε ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο» ανέφερε μιλώντας στον Alpha Ελληνας κάτοικος της Σρι Λάνκα. Και εξήγησε πως: «Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί από τον Μάρτιο. Απαιτεί από τότε να φύγει ο πρόεδρος και όλη η οικογένεια που κυβερνά τη χώρα περίπου 20 χρόνια».

Video Loading...

«Είναι ο ορισμός της οικογενειοκρατίας. Τέσσερα αδέρφια κυβερνούν τη χώρα για 20 χρόνια. Ο πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής και ο υπουργός, ενώ έχουν διορίσει και άλλα μέλη» είπε και συνέχισε: «Τα σκάνδαλα είναι πολλά και πλέον δεν είναι κρυφά, ο κόσμος τα μαθαίνει. Αυτοί που μπήκαν στο μέγαρο είναι κυρίως φοιτητές που δείχνουν να το διασκεδάζουν. Από το Σάββατο όμως έχει εκτονωθεί η κατάσταση. Σήμερα είναι μια κανονική ημέρα, ο κόσμος επιστρέφει στις συνοικίες».

Ενώ κατέληξε λέγοντας πως: «Η χώρα έχει χρεοκοπήσει ανεπίσημα εδώ και δύο χρόνια. Πλέον δεν υπάρχει συνάλλαγμα για τις εισαγωγές των απαραίτητων. Το επόμενο μεγάλο πρόβλημα πιστεύω πως θα είναι της διατροφής με την επάρκεια τροφίμων».

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ