Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκτονώνεται σταδιακά η κατάσταση στη Σρι Λάνκα με την πρωτεύουσα της χώρα να προσπαθεί να επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς της μετά τις εντάσεις των τελευταίων ημερών. Το κίνημα των διαδηλωτών ωστόσο παραμένει ενεργό μέχρι να πετύχει την μετάβαση της εξουσίας στη νησιωτική χώρα με την ηγεσία να έχει δηλώσει την πρόθεσή της να παραιτηθεί.

Διαβάστε ακόμη: Σρι Λάνκα: Αγανακτισμένοι πολίτες βουτούν στην πισίνα του πρωθυπουργού και αράζουν στον καναπέ του (Βίντεο)

Την ίδια στιγμή, οι εικόνες από από το προεδρικό μέγαρο με την εισβολή εκατοντάδων αγανακτισμένων πολιτών κάνουν τον γύρο του κόσμου. «Αυτό που έγινε ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο» ανέφερε μιλώντας στον Alpha Ελληνας κάτοικος της Σρι Λάνκα. Και εξήγησε πως: «Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί από τον Μάρτιο. Απαιτεί από τότε να φύγει ο πρόεδρος και όλη η οικογένεια που κυβερνά τη χώρα περίπου 20 χρόνια».

«Είναι ο ορισμός της οικογενειοκρατίας. Τέσσερα αδέρφια κυβερνούν τη χώρα για 20 χρόνια. Ο πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής και ο υπουργός, ενώ έχουν διορίσει και άλλα μέλη» είπε και συνέχισε: «Τα σκάνδαλα είναι πολλά και πλέον δεν είναι κρυφά, ο κόσμος τα μαθαίνει. Αυτοί που μπήκαν στο μέγαρο είναι κυρίως φοιτητές που δείχνουν να το διασκεδάζουν. Από το Σάββατο όμως έχει εκτονωθεί η κατάσταση. Σήμερα είναι μια κανονική ημέρα, ο κόσμος επιστρέφει στις συνοικίες».

Ενώ κατέληξε λέγοντας πως: «Η χώρα έχει χρεοκοπήσει ανεπίσημα εδώ και δύο χρόνια. Πλέον δεν υπάρχει συνάλλαγμα για τις εισαγωγές των απαραίτητων. Το επόμενο μεγάλο πρόβλημα πιστεύω πως θα είναι της διατροφής με την επάρκεια τροφίμων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA