Μενού
  • Α-
  • Α+

Χιλιάδες πολίτες της Σρι Λάνκα εξακολουθούν να έχουν στον έλεγχό τους την κατοικία τόσο του προέδρου όσο και του πρωθυπουργού της χώρας, την οποία χθες επιχείρησαν να κάψουν! Το ανθρώπινο ποτάμι αγανακτισμένων πολιτών δεν κατέστη δυνατό να συγκρατηθεί ούτε από τα χημικά της αστυνομίας ούτε από τα οδοφράγματα που έστησε ο στρατός.

Διαβάστε ακόμη: Σρι Λάνκα: Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο σπίτι του πρωθυπουργού - Εισβολή στο προεδρικό μέγαρο 

Μετά την κατάληψη των πολυτελών κατοικιών ο όχλος επέλεξε να πάρει μία γεύση χλιδής είτε απολαμβάνοντας τα κρεβάτια της Προεδρικής κατοικίας, είτε βουτώντας στα νερά της πισίνας ακόμη και από μεγάλο ύψος είτε ακόμη και δοκιμάζοντας της αντοχές του κάνοντας ποδήλατο και σηκώνοντας βάρη στο Προεδρικό πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο.

Κάποιοι φιλόμουσοι διαδηλωτές επέλεξαν να παίξουν στο Προεδρικό πιάνο το τραγούδι «Ο ήρωας που δουλεύει», το οποίο αποτελεί εδώ και χρόνια το σήμα κατατεθέν στις προεκλογικές καμπάνιες του Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα. Το μαζικό κύμα οργής των πολιτών έχει φέρει ήδη την δέσμευση Προέδρου και Πρωθυπουργού πως θα αποχωρήσουν από τις θέσεις τους και δεν θα σταθούν εμπόδιο σε μία δημοκρατική μετάβαση της εξουσίας. Αυτές οι δεσμεύσεις δεν στάθηκαν αρκετές για να μην παραδοθεί η πρωθυπουργική κατοικία στις φλόγες. Η Σρι Λάνκα βυθίζεται στην φτώχεια τους τελευταίους μήνες με τον πληθωρισμό να καλπάζει. Οι αρχές της χώρας προχώρησαν στην παύση εισαγωγών βασικών προϊόντων, φαρμάκων αλλά και καυσίμων κάτι που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου

Σε μήνυμά του ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε έκκληση για Ειρήνη στηρίζοντας όμως τους ανθρώπους που μάχονται να επιβιώσουν. «Νιώθω τον πόνο των ανθρώπων της Σρι Λάνκα που εξακολουθούν να βιώνουν τις συνέπειες της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας. Κάνω έκκληση μαζί με τους επισκόπους της χώρας για Ειρήνη και καλώ όσους είναι στην εξουσία να μην αγνοήσουν τις κραυγές και τις ανάγκες των φτωχών ανθρώπων» δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος. Πριν τις ταραχές η πολιτική ηγεσία της Σρι Λάνκα συζητούσε πακέτο διάσωσης της οικονομίας, ύψους τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA