Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα τεράστιο... τσουνάμι αγανακτισμένων πολιτών εισέβαλε το απόγευμα του Σαββάτου στο Προεδρικό Μέγαρο της Σρι Λάνκα με την οργή και την ορμή των διαδηλωτών να σαρώνει ότι έβρισκε στο πέρασμα του, καθώς το εξαγριωμένο πλήθος πλημμύρισε όλα τα δωμάτια του υπερπολυτελούς οικήματος και άλλοι να πέφτουν ακόμα και μέσα στην πισίνα δοκιμάζοντας και εκείνοι τη χλιδή που απολάμβανε ο πρόεδρος της χώρας που εδώ και μήνες μαστίζεται από τη φτώχεια!

Εδώ και περίπου δύο μήνες καθημερινά πολίτες βγαίνουν στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση σύσσωμης της κυβέρνησης την οποία θεωρεί υπεύθυνη για τη φτώχεια και την ανέχεια που προκαλούν οι απανωτές κρίσεις. Η οικονομία της Σρι Λάνκα έχει καταρρεύσει, οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αγοράσουν τρόφιμα, καύσιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και φυσικά πρόκειται για ένα νησί 22 εκατομμυρίων κατοίκων, αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία.

Καθημερινά παρατηρούνται νέες διακοπές ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά, ατελείωτη αναμονή στα πρατήρια καυσίμων, δελτία στα τρόφιμα, κατάσταση που ανάγκασε τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της χώρας να ανακοινώσουν ότι παραιτούνται. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή δεν γλίτωσε και την εξέγερση των πολιτών που έβαλαν μέχρι και φωτιά στο σπίτι του πρωθυπουργού.

Εξάλλου, οι διεθνείς αναλυτές πιστεύουν ότι εάν συνεχιστεί ο πόλεμος θα υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με τη διανομή των σιτηρών κάτι το οποίο άρχισε να φαίνεται ήδη στη Σρι Λάνκα, όπου έχουν απομείνει μόνο 50 εκατομμύρια δολάρια σε απόθεμα με αποτέλεσμα οι πολίτες να κάθονται επί μέρες στις ουρές και να έχουν δελτίο τροφίμων, να μην υπάρχουν λεφτά ούτε για καφέ. Σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές αν το ντόμινο αυτό συνεχιστεί θα «πάρει μαζί» του 25 χώρες στην Αφρική, 25 στην Ασία και 19 στη Λατινική Αμερική.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA