Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ ξεκίνησε έρευνα για μια σειρά θανάτων φοιτητών, ένας από τους οποίους έχει επιβεβαιωθεί ότι ήταν αυτοκτονία. Πέντε φοιτητές στο ιστορικό πανεπιστήμιο ηλικίας 800 ετών έχουν πεθάνει από τον Μάρτιο. Εκτός από τη μία επιβεβαιωμένη αυτοκτονία, άλλοι τέσσερις θάνατοι είναι ύποπτοι για αυτοκτονίες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του πανεπιστημίου, Μάθιου Νόρτον.

Μετά τον θάνατο του τέταρτου φοιτητή, τον Μάιο, το πανεπιστήμιο διόρισε μια ομάδα που θα συνεργαστεί με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας για να ερευνήσει τις αιτίες. Αξιωματούχοι του πανεπιστημίου, επικαλούμενοι το απόρρητο των φοιτητών, έδωσαν ελάχιστες πληροφορίες, αλλά ο κ. Νόρτον είπε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει «καμία σχέση μεταξύ των αναφερόμενων περιπτώσεων».

Διαβάστε ακόμη: Βρετανία - Ραγδαίες εξελίξεις: Πρόταση μομφής καταθέτουν οι Εργατικοί κατά του Μπόρις Τζόνσον

Ο πέμπτος θάνατος αναφέρθηκε τον Ιούνιο, μετά την έναρξη της έρευνας. «Είναι απίστευτα οδυνηρό για ολόκληρο το πανεπιστήμιο: Πέντε θάνατοι φοιτητών από τον Μάρτιο, είναι τραγικό», δήλωσε ο καθηγητής Graham Virgo, ανώτερος καγκελάριος εκπαίδευσης του Cambridge.

Οι ειδικοί λένε ότι η πράξη της αυτοκτονίας μπορεί συχνά να είναι παρορμητική και να μην αποδίδεται εύκολα σε μια συγκεκριμένη αιτία. Η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε συνθήκες σε αντίθεση με οτιδήποτε έχουν δει οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας στο παρελθόν, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο τον προσδιορισμό της αιτιολογίας.

Το πανεπιστήμιο αρνήθηκε να κατονομάσει τους φοιτητές, ωστόσο τα βρετανικά μέσα αποκάλυψαν δύο από τα θύματα, τον 20χρονο Ντάνιελ Φράι, δευτεροετή ιστορικό του Homerton που πέθανε τον Μάρτιο και την Γιασμίν Λατζόι, 34χρονη πρωτοετή στο τμήμα κοινωνικών και πολιτικών επιστημών του Hughes Hall που πέθανε τον Μάιο. 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθηγητές σε όλη τη χώρα ανέφεραν ότι από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, οι φοιτητές είχαν χαμηλή απόδοση και δεν παρακολουθούσαν το μάθημα το ίδιο τακτικά. Αλλά οι ανησυχίες για τη συναισθηματική ευημερία των φοιτητών πανεπιστημίου προϋπήρχαν του κορωνοϊού. Μια μελέτη που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο βασισμένη σε έρευνα 350.000 φοιτητών σε σχεδόν 400 πανεπιστημιουπόλεις διαπίστωσε ότι η ψυχική υγεία των φοιτητών πανεπιστημίου στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται σε πτώση από το 2013.

Οι θάνατοι έχουν αναζωπυρώσει μια συζήτηση στην πανεπιστημιούπολη για το πόσα πρέπει να κάνει το σχολείο για να αποτρέψει την αυτοκτονία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA