Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζει  να προκαλεί η Τουρκία, που αυτή τη φορά κάλεσε τον επιτετραμμένο της Σουηδίας στην Αγκυρα για να του επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας για… «τρομοκρατική προπαγάνδα»! Αν και δεν έχει περάσει πολύς καιρός από όταν η Τουρκία έκανε… δύσκολη τη ζωή της Σουηδίας (και της Φινλανδίας) για να μην μπλοκάρει την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, τώρα φαίνεται πως επανέρχεται στις εμπρηστικές δηλώσεις και τη σκληρή στάση.

Συγκεκριμένα, ο Σουηδός επιτετραμμένος στην Αγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να του επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας στο οποίο τονίζεται η «έντονη αντίδραση» της Αγκυρας σε αυτό που αποκαλεί «τρομοκρατική προπαγάνδα» κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κουρδικής ομάδας στη Στοκχόλμη, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Η Φινλανδία και η Σουηδία έχουν καταθέσει αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά αντιμετωπίζουν την αντίθεση της Τουρκίας, η οποία κατηγορεί το Ελσίνκι και τη Στοκχόλμη ότι υποστηρίζουν ομάδες που η Αγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές. Οι τρεις χώρες υπέγραψαν συμφωνία τον περασμένο μήνα για να άρει η Άγκυρα το βέτο με αντάλλαγμα υποσχέσεις που έλαβε για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και για εξαγωγές όπλων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA