Μενού
  • Α-
  • Α+

Οργή έχει προκαλέσει στην Αίγυπτο η δολοφονία 21χρονης φοιτήτριας από συμφοιτητή της επειδή απέρριψε πρόταση γάμου. Η Νάιρα φοιτούσε μαζί με τον Μοχάμεντ στο πανεπιστήμιο της Μανσούρα και μαχαιρώθηκε στο στήθος και την κοιλιά από τον νεαρό επειδή αρνήθηκε να τον παντρευτεί. 

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Τραβά το σχοινί ο Ερντογάν - Το γεωτρύπανο «Abdulhamid Han» βγαίνει στις 9 Αυγούστου στη Μεσόγειο

Η γυναικοκτονία της Νάιρα Ασράφ στις 20 Ιουνίου έξω από το πανεπιστήμιο που φοιτούσε είχε καταγραφεί σε βίντεο. Ο Αντέλ επιτέθηκε στην άτυχη γυναίκα με πρωτοφανές μένος, μαχαιρώνοντάς την πολλές φορές στον λαιμό και το στήθος και εκείνη ξεψύχησε επί τόπου. Στη συνέχεια περαστικοί ακινητοποίησαν τον δολοφόνο καθώς στεκόταν από πάνω της με το μαχαίρι.

Προσοχή σκληρές εικόνες στο βίντεο: 

Ο Μοχάμεντ οδηγήθηκε σε δίκη και κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της Νάιρα. Το δικαστήριο ζήτησε την τροποποίηση του νόμου για τη θανατική ποινή, προκειμένου να μεταδοθεί στην τηλεόραση η εκτέλεσή του. Το δικαστήριο έστειλε σχετική επιστολή στο κοινοβούλιο στην οποία αναφέρει πως «η τηλεοπτική μετάδοση, έστω και μέρους της διαδικασίας, θα μπορούσε να επιτύχει τον στόχο της αποτροπής, που δεν επετεύχθη μέσω της μετάδοσης της ανακοίνωσης της ποινής». 

Οι συνήγοροι του γυναικοκτόνου έχουν περίπου 60 μέρες περιθώριο για να επιδιώξουν την αναίρεση της εκτέλεσης, ωστόσο το δικαστήριο ζητά μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να αλλάξει ο νόμος ώστε ο Αντέλ να απαγχονιστεί live στην τηλεόραση. Η τελευταία τηλεοπτική μετάδοση εκτέλεσης στην Αίγυπτο έγινε το 1998, όταν απαγχονίστηκαν τρεις άνδρες για τη δολοφονία μίας μητέρας και των δύο παιδιών της στο Κάιρο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA