Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα απίστευτο περιστατικό βίας ανάμεσα σε αστυνομικούς σημειώθηκε στη Φλόριντα στο πλαίσιο της σύλληψης ενός υπόπτου, στον οποίο είχαν ήδη περάσει χειροπέδες. Σε μια εποχή που η αναλγησία από αστυνομικούς στις ΗΠΑ σε βάρος συλληφθέντων έχει πάρει διαστάσεις, ειδικά μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, γυναίκα αστυνομικός επιχείρησε να σταματήσει τον συνάδελφό της από τη βίαια επίθεση στον συλληφθέντα και εκείνος γύρισε και την έπιασε από τον λαιμό, συμβάν που καταγράφηκε και από την αστυνομική κάμερα.

Διαβάστε ακόμη: Βρετανία: Η «επιχείρηση» που... σώζει γάμους από διαζύγια περνάει από το κρεβάτι μιας χήρας

Ο αστυνομικός ασκούσε σωματική βία σε βάρος του Αφροαμερικανού συλληφθέντα, σπρώχνοντάς τον για να μπει στο αστυνομικό όχημα. Ο ύποπτος ζητούσε βοήθεια καθώς φαίνεται πως πονούσε και η γυναίκα αξιωματικός προσπάθησε να τραβήξει τον συνάδελφό της με σκοπό να προλάβει τα χειρότερα. Ξαφνικά, όμως, ο αστυνομικός γύρισε και έπιασε από το λαιμό τη γυναίκα αστυνομικό, εκφοβίζοντάς την. Χωρίς καμία διάθεση μετάνοιας, στη συνέχεια, είπε μάλιστα ότι θα της έκανε επίπληξη μετά από 5 λεπτά!

Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα για το αδίκημα της σωματικής βίας σε βάρος συναδέλφου του. Τα λόγια του στον συλληφθέντα είναι ενδεικτικά της βάναυσης πρακτικής που ακολούθησε.

«Μπες στο αυτοκίνητο» λέει στον ύποπτο. «Θα σπάσει ο καρπός μου» απαντά ο συλληφθέντας. «Μπες στο αυτοκίνητο, βάλε τα πόδια μέσα. Εδώ, κοίταξέ με! Κοίταξέ με!Θέλεις να παίξεις παιχνίδια; Παίζεις με τους λάθος ανθρώπους», συνέχισε ο αστυνομικός, ο οποίος ήδη αντιμετωπίζει σοβαρές ποινές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA